flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перші кроки у світ права: Лановецький районний суд відвідали дев’ятикласники Лановецького ЗЗСО I-III ступенів №1 ім Ю.Коваля

14 грудня 2023, 16:30

 

Про роль суду у демократичному суспільстві та сутність і функції правосуддя, та як стати  суддею в Україні – головні теми діалогу голови Лановецького районного суду Лілі Холяви з учнями 9 класу Лановецького  ЗЗСО   I-III ступенів №1 ім Ю.Коваля.

         Школярі побували у залі судових засіданнь, де їм надали змогу відчути себе у цій професії,  побачити суддівські мантії старого та нового зразка.

Завідувач сектору  Лановецьке бюро  правової допомоги Кременецько-Буського відділу надання безоплатної правової допомоги  Віта Святинюк, провела правову бесіду на тему  «Відновне правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». 

          Фахівець Кременецького районного сектору №2 філії Державної установи «Центру пробації» в Тернопільській області Галина Іванунь ознайомила учнів з поняттям домашнього насильства, його формами, проявами та відповідальністю за вчинене.

 

     Пресслужба суду