flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрацював сервіс із гарантованої доставки документів виконавчого провадження з АСВП до ЄСІТС

16 травня 2024, 08:27

15 травня 2024 року розпочато електронну інформаційну взаємодію Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) із Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою (ЄСІТС) в межах сервісу з направлення документів виконавчого провадження особам, у яких наявний електронний кабінет в ЄСІТС.

Відтепер, фізичні та юридичні особи, які мають електронні кабінети в ЄСІТС, отримуватимуть документи виконавчого провадження (постанови, акти тощо) безпосередньо в своєму електронному кабінеті.

Звертаємо увагу, що нормами Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що особа, до електронного кабінету в ЄСІТС якої будуть доставлені документи виконавчого провадження, вважатиметься такою, що належним чином повідомлена про прийняття виконавцем відповідної постанови.

З метою забезпечення роботи такої взаємодії державним підприємством «Національні інформаційні системи» доопрацьовано функціонал АСВП та реалізовано:

  • можливість здійснення перевірки наявності електронного кабінету особи шляхом автоматичного направлення запиту до ЄСІТС в момент відкриття виконавчого провадження;
  • сервіс з направлення документів виконавчого провадження до електронних кабінетів ЄСІТС з використанням засобів Системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта»;  
  • моніторинг стану доставки документів як у межах конкретного виконавчого провадження, так і по всіх виконавчих провадженнях, що перебувають на обліку державного та приватного виконавця;
  • можливість друку довідки про наявність у особи електронного кабінету, а також довідки про доставку документу до електронного кабінету в ЄСІТС.

Дані доопрацювання дозволять оптимізувати процедуру ведення виконавчого провадження в частині направлення документів виконавчого провадження, в першу чергу сторонам виконавчого провадження.

Актуальність розробки такого сервісу обумовлена необхідністю здійснення гарантованої доставки в складних умовах, в тому числі в умовах воєнного стану. Окрім цього, реалізація даного функціоналу забезпечить зручність як виконавцям, так і сторонам виконавчого провадження, економію часу та уникнення витрат на пересилання документів засобами поштового зв`язку.

Сервіс реалізовано за підтримки Академії електронного управління (eGA) у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека (EU4DigitalUA)».

Державне підприємство "Національні інформаційні системи"