flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Інформація про рух резонансної кримінальної справи в місцевому суді

22 березня 2024, 11:31

09 червня 2023 року розпочато судовий розгляд по суті кримінальної справи за обвинувальним актом відносно очільника місцевої територіальної громади по обвинуваченню у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.2 ст.189 КК України.

Із січня 2024 року суд перейшов до дослідження письмових доказів у даній справі, оголошуючи на даний час матеріали негласних слідчих дій. Також залишилися недопитаними 4 свідка у зв’язку зі складностями у сторони обвинувачення по забезпеченню явки до суду цих учасників провадження з різних причин (тимчасовий виїзд за кордон, відбуття військової служби в лавах Збройних Сил України).   

Наступне відкрите судове засідання по розгляду кримінального провадження призначено на 26 березня 2024 року на 14 год. 00 хв. із викликом усіх учасників провадження.

Прес-служба місцевого суду надалі буде інформувати через офіційний сайт установи про подальший рух та результати розгляду вищезазначеної кримінальної справи.

Із повними текстами процесуальних судових рішень можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: 581/457/23, головуючий суддя – Бутенко Д.В.

 

Довідково: Стороною обвинувачення гр.Ш. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України, тобто у вимозі передати чуже майно з погрозою обмеження прав та законних інтересів особи (вимагання), кваліфікуючою ознакою якого є вчинення злочину службовою особою, із використанням службового становища.

 

                            Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду