flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Про розгляд судом справ про ДТП за участі нетверезого водія

23 лютого 2024, 08:10

Усередині січня поточного року місцевим судом розглянуто дві справи про  адміністративні правопорушення відносно нетверезого водія М., який 01 січня 2024 року о 14 год 02 хв в с-щі Липова Долина Роменського району Сумської області по вул. Роменській, керував автомобілем марки «DAEWOO Nexia», не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на бордюр поряд із Свято-Троїцькою церквою.

За результатами розгляду двох справ на водія накладено два адміністративні стягнення у виді штрафів, сукупний розмір яких дорівнював 17850 гривень, з додатковим позбавленням порушника права керування транспортними засобами на строк один рік.

Примітними зазначені дві справи є тим, що саме керування автомобілем водієм, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, при відсутності інших транспортних засобів на дорозі та будь-яких перешкод у русі, при втраті водієм контролю за транспортним засобом на незначний час послугувало фактичною причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди.

Із повними текстами постанов суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номерами справ: 581/6/24, 581/7/24, головуючий суддя – Бутенко Д.В.

                                        

                                  Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду