flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новина: Дані щодо розгляду цивільних справ за позовами власників земельних ділянок про стягнення боргів по орендній платі

18 січня 2024, 15:07

Інформуємо про те, що за 2023 рік до місцевого суду надійшло 163 позови від фізичних осіб про стягнення заборгованості по орендній платі за користування земельними ділянками з різних підприємств-орендарів, які здійснюють господарську діяльність на території колишнього Липоводолинського району Сумської області. При цьому, значна кількість позовів подана лише до одного підприємства-орендаря (сукупно 153 позови). Усі справи розглянуті судом.

Також в апеляційному порядку одним із підприємств-орендарів оскаржено 16 рішень місцевого суду, які залишені без змін судом апеляційної інстанції.

Примітним для даної категорії справ є те, що суд, захищаючи права власників земельних ділянок на своєчасну та повну виплату орендарями-юридичними особами орендної плати за 2020-2022 роки, також стягував значні за розмірами кошти за порушення договірних зобов’язань у виді пені, інфляційних втрат та трьох відсотків річних від прострочених сум.

Із текстами судових рішень у даній категорії справ усі бажаючі можуть ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

        Інформацію підготовлено пресслужбою місцевого суду