flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведена нарада щодо підведення результатів роботи місцевого суду за 2023 рік

19 лютого 2024, 15:12

Минулого тижня у приміщенні Липоводолинського районного суду проведена нарада суддів та працівників апарату місцевого суду, під час якої підведено підсумки роботи установи за 2023 рік.

Голова суду Сізов Д.В. доповів про збільшилося навантаження на суддів місцевого суду у порівнянні з 2022 роком, загальна динаміка зростання складає 75,87%, при цьому, в обрахунку на одного суддю середня кількість розглянутих справ та матеріалів становила 401 за рік.

Також доповідач проінформував про збільшення кількості надходження до районного суду кримінальних проваджень (справ) (із 32 у 2023 році до 41 справ у 2023 році), цивільних справ (у 2023 році – 586 справи, а у 2022 році – 264 справи) та справ про адміністративні правопорушення (462 справи у 2023 році у порівнянні із 316 справ у 2022 році), зауваживши про незмінну статистику з надходження справ адміністративного судочинства (5 справ у 2023 році). Також доповідач зауважив на тому, що відсоток розгляду справ та матеріалів суддями у 2023 році становить 95,51%, при цьому, за результатами оскарження до вищестоящих судових інстанцій переважна більшість судових рішень місцевого суду залишалася без змін, що є узагальненим підтвердженням достатньо якісної роботи судової установи.

Керівник суду звернув увагу присутніх на інші напрямки роботи установи як в частині підвищення кваліфікації суддями та працівниками апарату суду (упродовж 2023 року судді та працівники апарату суду неодноразово проходили різні он-лайн тренінги та семінари щодо підвищення професійної кваліфікації), так і щодо співпраці з іншими установами та органами державної влади (у червні 2023 року проведено зустрічі з представниками місцевого органу поліції, до їх відома суддями доведено інформацію про типові помилки у їхній роботі, зокрема під час складення протоколів про адміністративні правопорушення, виконання постанов суду; у липні 2023 року проведено зустріч з представниками місцевого підрозділу органу пробації, на якому до відома суддів доведено інформацію про нові пробаційні програми, обговорені проблемні питання в роботі органу пробації, а також вимоги суду до подань,  клопотань, виконання судових рішень).   

У 2023 році також відбулися певні зміни в роботі судової установи, а саме: до трудового колективу приєдналися двоє працівників, які заповнили дві вакантні посади в апараті суду: секретар суду Мнішенко В.А. та головний спеціаліст по роботі з персоналом Дмитренко І.У.; із травня 2023 року під охорону Служби судової охорони у Сумській області перейшло  приміщення суду, що посилило підтримання правопорядку в адміністративній будівлі установи та безпосередньо в судових засіданнях.

Керівництво місцевого суду та судді подякували працівникам апарату за спільну й плідну роботу у 2023 році.

                                                  Інформацію підготовлено пресслужбою місцевого суду