flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув черговий позов про зобов’язання органу ПФУ зарахувати спеціальний стаж роботи працівника для призначення пільгової пенсії

28 серпня 2017, 16:17

           

            Постановою Липоводолинського районного суду Сумської області від 13 квітня 2017 року зобов’язано Недригайлівське об’єднане управління пенсійного фонду України Сумської області зарахувати гр.О. у подвійному розмірі стаж її роботи на посаді медичної сестри наркологічного кабінету Липоводолинської ЦРЛ у період із 03 червня 2002 року по 02 січня 2012 року.

            Задовольняючи позов суд виходив з того, що чинним законодавством до психіатричних закладів охорони здоров’я віднесені наркологічні кабінети в структурі відповідних лікарень, час роботи в яких зараховується до пільгового стажу роботи в подвійному розмірі. При цьому, суд констатував те, що неприведення штатного розпису Липоводолинської ЦРЛ у відповідність до діючих нормативних актів щодо оформлення діяльності такого підрозділу не свідчить про відсутність в цій лікарні наркологічного кабінету.

            У цій справі примітним є те, що суд прийняв до уваги достовірно встановлені обставини роботи позивачки медичною сестрою більш ніж десятирічний термін, спираючись на досліджені письмові докази, при цьому зазначив, що неналежне оформлення штатних розписів та структури райлікарні колишнім роботодавцем не може бути формальною підставою для незарахування цього періоду до пільгового стажу.

             Постанова місцевого суду набрала законної сили та з її текстом можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: 581/210/17, головуючий суддя - Сізов Д.В.

 

                                                                    Інформацію підготував суддя-спікер Бутенко Д.В.