flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пішла з життя голова у відставці, суддя у відставці Конотопського міськрайонного суду Сумської області, Заслужений юрист України Єрьоміна Тетяна Степанівна

10 квітня 2024, 13:46

  Сьогодні, на 82 році пішла з життя голова Конотопського міськрайонного суду Сумської області у відставці, суддя у відставці, Заслужений юрист України Єрьоміна Тетяна Степанівна.

         Народилася Тетяна Степанівна 23 січня 1942 року в с.Соснівка Конотопського району Сумської області.

         У 1971 році закінчила Харківський юридичний інститут.

         У вересні 1970 року жителі с.Соснівки висунули Т.С. Єрьоміну кандидатом на посаду народного судді Конотопського районного народного суду. 13 грудня 1970 року вона була обрана народним суддею і працювала у районному суді до червня 1982 року.

         У червні 1982 року обрана суддею Конотопського міського суду. З червня 1982 року і до березня 2004 року працювала суддею і головою Конотопського міського суду.

         У зв’язку з утворенням відповідно до Указу Президента України Конотопського міськрайонного суду Сумської області, з березня 2004 року виконувала обов’язки голови новоутвореного суду, а з 14 липня 2004 року і до виходу у відставку – голова та суддя Конотопського міськрайонного суду Сумської області.

         Тетяна Степанівна неодноразово обиралась депутатом Конотопської міської ради. Понад десять разів обиралась членом кваліфікаційної комісії суддів Сумської області. У 2002 році була обрана членом Ради суддів Сумської області. Обиралась делегатом і брала участь у роботі всіх з’їздів суддів України до 2006 року включно. У жовтні 2002 року на З’їзді суддів України була обрана членом Ради суддів України.

         Тетяна Степанівна Єрьоміна неодноразово нагороджувалась Почесними грамотами міністра юстиції, Спілки юристів України. 11 грудня 1999 року Указом Президента України удостоєна почесного звання «Заслужений юрист України». 25 грудня 2000 року відзначена міністром юстиції України нагрудним знаком «За заслуги». Рішеннями Конотопської міської ради нагороджена знаками «Берегиня» та «Осіннє золото».

         Брала участь у багатьох симпозіумах, у тому числі в міжнародних конгресах українських юристів, у Європейському суді з прав людини, з обміну досвідом декілька разів відвідувала Швейцарію та Угорщину.

         Тетяна Степанівна була мудрим та досвідченим керівником, професіоналом своєї справи, була і є незрівняним прикладом для молодого покоління. Світла пам’ять про неї назавжди залишиться в наших серцях. Зберігаємо у нашій пам’яті лише світлі спогади про цю позитивну, яскраву людину.

  Колектив Конотопського міськрайонного суду Сумської області висловлює співчуття рідним і близьким Тетяни Степанівни.

 Вічна та світла пам’ять…