flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо автоматизованого розподілу 28-ми справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, одному судді

10 липня 2023, 14:01

В інформаційному просторі в соціальних мережах «Facebook» та «Telegram» шириться інформація щодо розподілу 28-ми справ про адміністративні правопорушення, вчинені посадовою особою Костопільської міської ради, одному судді, а саме Олександру Цвіркуну «мабуть невипадково».

         З метою інформування громадськості Костопільщини щодо механізму розподілу справ між суддями  Костопільський районний суд Рівненської області інформує:

 

Автоматизований розподіл 28-ми справ про адміністративні правопорушення проводився відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду,  затвердженого  рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 N30, (у редакціїї рішення Ради суддів України від 05 червня 2015 року № 55),  а також Засад використання автоматизованої системи документообігу суду у Костопільському районному суді Рівненської області, затвердженого рішенням зборів суддів Костопільського районого суду № 14 від 07.09.2015.

 

            Розподіл судових справ здійснюється в суді в день їх реєстрації, на підставі інформації, внесеної до автоматизованої системи документообігу суду, в тому числі вноситься інформація про особу, яка притягується до адміністративної відповідальності.

        

Визначення судді для розгляду конкретної справи проводиться автоматизованою системою шляхом автоматизованого розподілу, а саме із числа суддів, які мають повноваження щодо розгляду судової справи на момент автоматизованого розподілу з урахуванням визначених автоматизованою системою коефіцієнтів навантаження здійснюється визначення судді для розгляду конкретної судової справи за принципом випадковості.

 

5 червня 2023 року до Костопільського районного суду Рівненської області надійшло 28 протоколів на одну особу щодо вчинення ним адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.172-7 КУпАП та ч. 2 ст.172-7 КУпАП.

 

Перший протокол про адміністративне правопорушення, який надійшов до суду на посадову особу та був зареєстрований в автоматизованій системі документообігу суду, за принципом випадковості був розподілений автоматизованою системою судді Цвіркуну О.С.

В подальшому, керуючись пунктом 2.3.44. Положення та пунктом 3.1.44 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду розподіл судових справ проводився шляхом передачі судової справи раніше визначеному у судовій справі судді, оскільки, справи про адміністративні правопорушення щодо особи, яка вчинила декілька адміністративних правопорушень, якщо ці справи надійшли в один день, передаються раніше  визначеному судді.