flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Черговий урок справедливості

28 листопада 2018, 17:57

28 листопада 2018 року у Дубровицькому районному суді було проведено черговий "Урок справедливості" для учнів 5 класу Дубровицького НВК «Ліцей-школа», в рамках всеукраїнської акції "Урок справедливості" організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за підтримки Ради суддів України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя".

Спочатку учні мали можливість оглянути приміщення суду, екскурсію по якому було проведено керівником апарату Л.Л.Мазуром, потім послухали розповідь судді-спікера І.В.Оборонової про суд, його роль суспільстві, а також  взяли активну участь у вирішенні уявного спору між героями мультфільму, відзнятого з метою підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів. Діти відстоювали  активно свої поизиції, доводили свою правоту і кожен наполягав на своїй версії справедливості.

Також суддя-спікер розповіла про права дітей, продемонструвавши короткий ролик про основні з них, провела цікаву гру для затвердження отриманих знань.

 В дітей виникало безліч цікавих запитань щодо діяльності суду, технічного оснащення, вони на ходу вигадували та моделювали ситуації для вирішення суддею їхніх спорів. Багато хто висловив своє бажання в подальшому пов’язати свою кар’єру з професією юриста. Така яскрава активність спонукає до думки, що уроки справедливості проходять не марно!

По завершенні заходу дітей пригостили солодощами та вручили кожному з них пам’ятку про їх права.