flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про запити на публічну інформацію, яка надійшла до суду протягом IV кварталу 2022 року

30 грудня 2022, 13:37

Звіт

про запити на публічну інформацію, яка надійшла до суду

протягом  IV кварталу 2022 року

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Запитом на інформацію є прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним, може подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Положення вказаного Закону не поширюються на відносини щодо отримання інформації суб'єктами владних повноважень при здійсненні ними своїх функцій, а також на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.

Відповідно до наказу голови суду від 29.11.2018 року № 20.1-02 в Машівському районному суді Полтавської області  затверджено Положення про порядок організації доступу до публічної інформації, що знаходиться у володінні Машівського районного суду Полтавстької області та призначено відповідального працівника за організацію доступу до публічної інформації.

Виконуючи основні вимоги Закону України від 13.01.2011 №2939-УІ «Про доступ до публічної інформації», з метою оперативного вирішення питань, зазначених у запитах, задоволення законних вимог заявників, в Машівському районному суді Полтавської області забезпечується їх своєчасний, об’єктивний і всебічний розгляд. За наслідками вирішення питань заявникам надаються обгрунтовані письмові відповіді в установлені законодавством  строки.

На виконання частини 1 пункту 10 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»  Машівським районним судом Полтавської області щоквартально на офіційному вебсайті суду  в розділі «Доступ до публічної інформації» оприлюднюється звіт про розгляд запитів на публічну інформацію.

Протягом IV кварталу 2022 року до суду надійшло 4 запитb про доступ до публічної інформації. За категорією респондентів всі запити надійшли до суду від фізичних осіб засобами електронного зв’язку.

 

№ п/п

Дата надходження

Тип звернення

Предмет звернення

1.

19.10.2022

Інформаційний запит

Щодо наявності вакантних посад службовців категорії «Б»

2.

08.11.2022

Адвокатський запит

Щодо отримання інформації про передання матеріалів цивільної справи з Вовчанського районного суду Харківської області та надання копії технічного запису судового засідання по цій справі

3.

15.11.2022

Інформаційний запит

Щодо отримання інформації щодо подання апеляційної скарги на рішення Великобурлуцького районного суду Харківської області

4.

14.12.2022

Інформаційний запит

Щодо судових справ, які  розглядаються Машівським районним судом Полтавської області стосовно Хімейчука І.С.

 

За результатами розгляду запитів щодо надання публічної інформації :

-задоволено 1 запит;

-відмовлено у задоволенні 3 запитів.

Відповідно до ст.29 Закону України «Про доступ до публічної інформації» протягом                 5 робочих днів запитувачам інформації направлено вичерпні відповіді, особам яким відмовлено в наданні запитуваної інформації роз’яснено причини неотримання такої.

Порушень встановлених термінів розгляду запитів про доступ до публічної інформації не виявлено.

Керівництвом суду здійснюється постійний контроль за організацією роботи з питання своєчасного надання відповідей на запити на доступ до публічної інформації.

    Варто зазначити, що протягом звітного періоду працівниками апарату суду засобами зв’язку запитувачам надавалася інформація стосовно порядку звернення до суду , щодо стадії розгляду справ, порядку отримання рішення суду по справі за минулі роки, порядку оскарження рішень в апеляційній інстанції та  інше.

 

 

Заступник керівника апарату                                                                              Світлана ДУЗЕНКО