flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні відвідувачів суду, звертаємо Вашу увагу, що особливий режим роботи Ленінського районного суду міста Полтави продовжено на час карантину

27 квітня 2021, 08:57

Відповідно до Закону України «Про захист насадження від інфекційних хвороб», Постанови КМУ від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами, Постанови КМУ від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», із змінами, Постанови КМУ від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», із змінами, Постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,  із змінами внесеними Постановою КМУ від 17.02.2021 №104 та Постановою КМУ від 21.04.2021 №405, враховуючи рекомендації Ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хворою, затверджені рішенням Ради суддів України від 17.03.2020 №19, рішення Вищої ради правосуддя  від 01.04.2021 №763/0/15-21 «Про надання уніфікованих рекомендацій для судів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину», з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання, розпорядженням голови Ленінського районного суду м. Полтави  продовжено дію особливого режиму роботи до 30 червня 2021 року, згідно з яким:

  • припинено заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду (семінари, дні відкритих дверей, тощо).
  • припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  • обмежено допуск  в судові засідання осіб, які не є учасниками судових справ;
  • обмежено допуск в судові засідання та приміщення осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, нежить);
  • ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи здійснюватиметься за наявності такої можливості в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.

         Звертаємо увагу громадян відвідувачів суду та учасників процесу, що суд продовжує працювати у звичному режимі та відбувається розгляд справ у визначений день та час.

          Одночасно звертаємося з проханням до громадян, якщо у Вас спостерігаються ознаки гострої респіраторної хвороби –  утримайтеся від візиту до суду та не наражайте на небезпеку інших громадян.

          Відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

          Якщо ж Ви бажаєте особисто приймати участь у справі, але не можете прибути до суду з поважних причин, повідомте про це суд по телефону чи електронною поштою. Працівники суду будуть оперативно реєструвати такі повідомлення та передавати головуючому судді у справі.

          Також, звертаємо Вашу увагу, що у кримінальних справах у разі неявки без поважних причин обвинуваченого, свідка, потерпілого, цивільного відповідача, суд може вжити заходів процесуального примусу (застосувати привід чи грошове стягнення).

          Одночасно роз’яснюємо, що всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) Ви можете надавати суду в електронному вигляді шляхом надсилання їх на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом.

Телефонний довідник суду та інформацію про стан розгляду справи Ви можете дізнатися на нашому сайті. Електронна адреса суду inbox@ln.pl.court.gov.ua.

Також отримати інформацію можна за телефонами:

- (0532) 601381 – канцелярія; (0532) 601379 - прийом вхідної кореспонденції.  

 Будьте здорові! Бережіть себе і тих, хто поруч.