flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засади використання автоматизованої системи документообігу Ленінського районного суду м. Полтави із змінами від 06.06.2018

07 червня 2018, 14:46

Додаток 1

до рішення зборів суддів

Ленінського районного суду м. Полтави

№ 10 від 11 вересня 2015 року

 

із змінами затвердженими рішенням зборів суддів

Ленінського районного суду м. Полтави

№ 1 від 15 березня 2016 року

 

із змінами затвердженими рішенням зборів суддів

Ленінського районного суду м. Полтави

№ 10 від 07 листопада 2016 року

 

із змінами затвердженими рішенням зборів суддів

Ленінського районного суду м. Полтави

№ 3 від 07 квітня 2017 року

 

із змінами затвердженими рішенням зборів суддів

Ленінського районного суду м. Полтави

№ 2 від 06 червня 2018 року

 

 

ЗАСАДИ

використання автоматизованої системи документообігу

Ленінського районного суду м. Полтави

 

І. Загальні положення.

1.1. Засади використання автоматизованої системи документообігу Ленінського районного суду м. Полтави (далі – Засади) визначають питання стосовно порядку функціонування автоматизованої системи Ленінського районного суду м. Полтави (далі – суд), урегулювання яких відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і Положення про автоматизовану систему документообігу суду (далі – Положення), в редакції, затвердженій рішенням Ради суддів України № 55 від 05.06.2015 року із змінами та доповненнями, відноситься до повноважень зборів суддів Ленінського районного суду міста Полтави.

(пункт 1.1. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

1.2. Правовою підставою для затвердження цих Засад є вимоги Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в редакції Закону України « Про забезпечення права на справедливий суд», Кримінального процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Положення.

1.3. Затверджені зборами суддів Засади вносяться до автоматизованої системи суду не пізніше робочого дня, що настає після проведення цих зборів.

1.4.У разі внесення змін до Засад, збори суддів новим рішеннм затверджуютьвідповідні зміни до них.

Засади (із змінами та доповненнями) вносяться до автоматизованої системи та оприлюднюються на веб-порталі судової влади України не пізніше робочого дня, що настає після проведення цих зборів.

(пункт 1.4. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

 

  1. Спеціалізація суддів з розгляду конкретних категорій судових справ

2.1. Визначити, що всі судді, які зараховані до штату суду спеціалізуються на розгляді кримінальних, цивільних адміністративних справ  та справ про адміністративні правопорушення.

2.2. У суді діє спеціалізація із здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх.

Суддя (судді), уповноважені здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх обирається зборами суддів суду у порядку ч.3 статті 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

2.3. З числа суддів суду, рішенням зборів суддів, обираються слідчі судді, які здійснюють повноваження судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів у кримінальному провадженні, в порядку передбаченому процесуальним законом.

Кількісний склад слідчих суддів визначається зборами суддів суду. Слідчі судді обираються на строк три роки і можуть бути переобрані повторно.

Для розгляду клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження щодо неповнолітнього залучаються слідчі судді за виключенням суддів, які спеціалізуються на розгляді кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

  1. Засади формування колегії суддів

3.1. У випадках визначених процесуальним законом судові справи в суді розглядаються колегією суддів, а також за участю народних засідателів і присяжних.

3.2. Визначення колегії суддів для розгляду конкретної справи здійснюється автоматизованою системою документообігу.

Кількісний склад колегії суддів визначається процесуальним законодавством.

3.3. Якщо судова справа  підлягає розгляду колегією суддів при автоматизованому розподілі судових справ автоматизованою системою визначається головуючий суддя та визначається склад колегії.

До складу колегії може бути включений резервний або запасний суддя на заміну основного судді зі складу колегії суддів ( крім головуючого) у разі неможливості останнім здійснювати правосуддя або брати участь у розгляді (продовжувати розгляд) судових справ.

(абзац 2 пункту 3.3. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

У разі розгляду справ за участю присяжних і народних засідателів їх персональний склад визначається за допомогою автоматизованої системи.

3.4. У разі неможливості продовження розгляду справи одним із суддів-членів колегії (призов на військову службу, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, довготривале перебування на лікарняному або у відпустці тощо) заміна судді-члена колегії здійснюється автоматизованою системою на підставі мотивованого розпорядження керівника апарату суду (або уповноваженої ним особи) на виконання службової записки головуючого судді у справі з метою дотримання передбаченого законом строку розгляду цієї справи у порядку, зазначеному в підпункті 2.3.23 пункту 2.3 Положення.

(пункт 3.4. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

 

3.5. У разі необхідності розгляду судової справи колегією суддів після проведення автоматизованого розподілу судової справи між суддями здійснюється повторний автоматизований розподіл судової справи з метою збільшення складу суду у порядку, зазначеному в  в підпункті 2.3.23 пункту 2.3 Положення.

(пункт 3.5. включено відповідно рішення зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

 

 

  1. Розподіл судових справ шляхом передачі судової справи раніше визначеному у судовій справі судді

4.1. Судові справи, що надійшли із судів апеляційної або касаційної інстанцій після скасування ухвал, які перешкоджають подальшому розгляду судової справи (крім ухвал про закриття, припинення провадження), а також ухвал, які не перешкоджають подальшому розгляду судової справи, передаються раніше визначеному у судовій справі головуючому судді (судді-доповідачу), ухвалу яких скасовано чи у провадженні яких перебувала або перебуває судова справа.

(пункт 4.1. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

4.2. Раніше визначеному в судовій справі головуючому судді ( відповідно до п.п. 2.3.44 Положення про автоматизовану систему документообігу) передаються також:

судові справи, що надійшли для вирішення питання про прийняття додаткового судового рішення, виправлення описок та помилок, роз'яснення судового рішення, повернення судового збору;

судові справи про перегляд заочного рішення;

судові справи, за якими надійшли заяви (клопотання), пов'язані із виконанням судових рішень, передбачені статтями 368–373, 378 Цивільного процесуального кодексу України, статтями 117, 119–121, 121-2, 122 Господарського процесуального кодексу України, статтями 259–264, 267 (крім частини дев’ятої статті 267) Кодексу адміністративного судочинства України, розділом 8 Кримінального процесуального кодексу України, статтею 304 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

(абзац 4 пункту 4.2. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

клопотання про вирішення питання, пов’язаного з виконанням вироку, у судових справах, які розглянуті даним судом;

матеріали кримінального провадження щодо особи, стосовно якої вже здійснюється судове провадження, у випадку, передбаченому частиною другою статті 334 Кримінального процесуального кодексу України;

судові справи про адміністративні правопорушення щодо особи, яка вчинила декілька адміністративних правопорушень, якщо ці справи надійшли в один день;

зустрічні позови та позови третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору у судовій справі, у якій відкрито провадження, що надійшли до суду;

заяви про скасування заходів реагування, застосованих у межах відповідної судової справи; До справ про скасування заходів реагування, застосованих в межах відповідної судової справи віднести заяви про скасування заходів забезпечення позову, вжитих під час розгляду цивільних та адміністративних справ.

заяви про відновлення втраченого судового провадження;

заяви про забезпечення позову, доказів.

4.3. Клопотання та скарги по одному кримінальному провадженню передаються раніше визначеному слідчому судді.

4.4. Клопотання щодо заходів забезпечення кримінального провадження по одному кримінальному провадженню або в межах однієї справи, які зареєстровані в автоматизованій системі суду, передаються раніше визначеному слідчому судді.

 

(пункти 4.5. – 4.8. виключено на підставі рішення зборів суддів № 10 від 07.11.2016).

 

4.9. Справи визначені в пунктах 4.1 та 4.4 Засад розподіляються шляхом передачі раніше визначеному в справі судді і в останній день перед відпусткою, відрядженням чи направленням на навчання судді.

(пункт 4.9. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 10 від 07.11.2016)

 

4.10. У разі відсутності раніше визначеного в судовій справі головуючого судді (тимчасова непрацездатність, відрядження, відпустка тощо) у випадках, передбачених пунктами 4.1 – 4.4 Засад, такі судові справи та матеріали підлягають автоматизованому розподілу за правилами визначеними підпунктом 2.3.4 пункту 2.3 Положення.

(пункт 4.10. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 10 від 07.11.2016)

4.11. Судові справи після розгляду заяви про перегляд заочного рішення передаються раніше визначеному в судовій справі головуючому судді, тобто судді, який своєю ухвалою скасував заочне рішення.

(пункт 4.11. включено відповідно до рішення зборів суддів № 3 від 07.04.2017)

 

  1. Повторний автоматизований розподіл справ між суддями

5.1. Повторний автоматизований розподіл здійснюється у порядку та випадках, передбачених Положенням про автоматизовану систему документообігу суду.

  1. Особливості автоматизованого розподілу судових справ

6.1. В разі перебування судді на семінарських заняттях чи стажуванні в Апеляційному суду Полтавської області справи розподіляються на загальних підставах розподілу судових справ.

6.2. Клопотання, що потребують негайного розгляду, які надійшли по одному кримінальному провадженню, в період перебування судді, що розглядав попередні клопотання, в судовому засіданні чи в нарадчій кімнаті по справі, яка розглядається колегією суддів, розподіляти автоматично за допомогою автоматизованого розподілу серед інших суддів. В разі надходження послідуючих клопотань по вказаному кримінальному провадженню, що потребують негайного розгляду, вони розподіляються судді, який розглядав перше клопотання.

6.3. Клопотання, що не потребують негайного розгляду, які надійшли по одному кримінальному провадженню, передаються без автоматичного розподілу раніше визначеному судді, який розглядав попередні клопотання, незалежно від перебування даного судді в іншому  судовому засіданні чи в нарадчій кімнаті по справі, яка розглядається колегіально.

6.4. У разі надходження до суду клопотань щодо заходів забезпечення кримінального провадження, які підлягають негайному розгляду, та матеріалів, які відповідно до ЦПК України та КАС України підлягають негайному розгляду, автоматизований розподіл даних справ не проводиться щодо суддів (колегії суддів), які перебувають в нарадчій кімнаті до закінчення робочого часу, в день надходження зазначених справ.

6.5. Справи, які не потребують негайного розгляду розподіляти між усіма суддями, тобто не враховувати перебування судді в нарадчій кімнаті, в іншому судовому засіданні та в колегіальному розгляді кримінальних проваджень.

6.6. На момент автоматизованого розподілу судової справи при розрахунку коефіцієнту навантаження судді враховуються дні, у які не розподіляються щодо конкретного судді судові справи.

6.7. Автоматизований розподіл судових справ, які відповідно до законодавства підлягають реєстрації та/або розгляду в неробочі дні здійснюється автоматизованою системою документообігу суду між суддями, які є черговими відповідно до затвердженого наказом голови суду графіку чергування.

(пункт 6.7. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

6.8. У разі знеструмлення електромережі суду, вихід з ладу обладнання або комп’ютерної програми чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, розподіл судових справ, які за законом мають розглядатися невідкладно з метою недопущення порушення конституційних прав громадян (судові справи, пов’язані з виборчим процесом, судові справи про встановлення або усунення обмежень щодо реалізації права на мирні зібрання, вирішення питання про обрання міри запобіжного заходу у виді взяття під варту, клопотання слідчого, прокурора про забезпечення кримінального провадження, клопотання про проникнення у житло, обшук чи огляд житла тощо) здійснюється зборами суддів Ленінського районного суду м. Полтави, з урахуванням раніше  визначеної рішеннями зборів спеціалізації, коефіцієнту адмінпосад та рівномірності розподілу.

Не пізніше наступного робочого дня після усунення обставин, зазначених у підпункті 6.8 Засад, до автоматизованої системи вноситься передбачена цим Положенням інформація із зазначенням у хронологічному порядку номера та дати фактичного надходження кореспонденції до суду, а також інформація про її розподіл.

6.9. Питання щодо настання обставин, які унеможливлюють участь судді у розгляді судових справ, що може мати наслідком порушення строків розгляду судових справ, передбаченого процесуальним законом, збори суддів розглядають в разі виникнення таких обставин в кожному  випадку окремо.

6.10. Внесення інформації до графіку роботи суддів в автоматизованій системі про випадки, у яких суддя не може здійснювати правосуддя (перебування у відрядженні, у всіх випадках відпустки, на лікарняному, в нарадчій кімнаті тощо) здійснюється заступником керівника апарату суду чи консультантом з кадрової роботи на підставі наказу голови суду, довідки помічника судді про перебування судді на лікарняному (додаток 1) чи в нарадчій кімнаті (додаток 2).

У довідці про перебування судді в нарадчій кімнаті зазначається інформація щодо єдиного унікального номеру справи, номеру провадження, зазняченням сторін у справі часу да дати виходу до нарадчої кімнати та часу та дати проголошення рішення у справі.

(пункт 6.10. включено відповідно до рішення зборів суддів № 1 від 15.03.2016)

 

  1. Коефіцієнт адміністративних посад

7.1. Визначений коефіцієнт  адміністративних посад (відсоток справ, що підлягає розгляду суддею, в разі виконання ним інших повноважень, не пов’язаних із здійсненням правосуддя):

голова  суду – 0,5.

  1. Коефіцієнт, що враховує форму участі судді в розгляді судової справи

8.1. Визначені коефіцієнти, що враховують форму участі  в  розгляді судової справи:

головуючий ( в т.ч. у складі колегії) - 1;

учасник колегії – 0,5;

запасний суддя – 0,5.

  1. Коефіцієнт складності категорій судових справ

(пункт 9. із змінами, затвердженими рішенням зборів суддів № 2 від 06.06.2018)

 

Коефіцієнт складності адміністративних справ

 

Заява про забезпечення позову, доказів 2

про забезпечення доказів 1

 про забезпечення позову 2

про скасування заходів забезпечення позову 1

 

Інші справи

 

Перегляд постанови (ухвали) за ново виявленими обставинами: 4

Встановлена вироком суду, що набрав законної сили, вина судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено незаконне або необґрунтоване рішення 3

Встановлена Конституційним Судом України неконституційність закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконане 2

Встановлені вироком суду, що набрав зак. сили, завідомо неправдиві показання свідка, завідомо неправ, висновок експерта,    завідомо неправ, переклад, фальшивість документів або реч. доказів , що потягли за собою ухвалення  незаконного аюбо необґрунтованого рішення 3

Істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи 4

Скасування судового рішення, яке стало підставою для прийняття постанови чи постановления ухвали, що належить переглянути 2

 

Справи зі спорів з відносин публічної служби, зокрема справи щодо:

звільнення з публічної служби 7

прийняття громадян на публічну службу 7

проходження служби 7

 

Справи зі спорів з приводу забезпечення громадського порядку та безпеки, зокрема зі спорів щодо: 5

біженців 5

видворення з України іноземців або осіб без громадянства 5      

дозвільної системи; застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і вогнепальної зброї 5

 

дорожнього руху; транспорту та перевезення пасажирів

дорожнього руху 5

транспорту та перевезення пасажирів 5

 

обмеження здійснення грального бізнесу, у тому числі:

спорів за участю податкових органів 5

охорони здоров'я 5

 

правового статусу фізичної особи, у тому числі:

реалізації владних управлінських функцій у сфері громадянства 5

реєстрації актів цивільного стану, крім актів громадянства 5

реєстрації та обмеження пересування і вільного вибору місця проживання 5

 

проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій; протидії діяльності товариств, установ, інших організацій, які посягають на конституційний лад та права і свободи громадян, у тому числі:

обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання 5

усунення обмежень у реалізації права на мирні зібрання 5

цивільного захисту; охорони праці 5

 

Справи зі спорів з приводу забезпечення реалізації громадянами права голосу на виборах і референдумах, зокрема зі спорів щодо: 5

виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, у тому числі: 5

висування та реєстрації кандидатів 5

оскарження результатів виборів 5

проведення передвиборної агітації 4

уточнення списків виборців 3         

формування складу виборчих комісій 4

 

виборів народних депутатів України, у тому числі: 5

висування та реєстрації кандидатів 5

оскарження результатів виборів 5

проведення передвиборної агітації 4

уточнення списків виборців 3

формування складу виборчих комісій 4

 

виборів Президента України, у тому числі: 5

висування та реєстрації кандидатів 5

оскарження результатів виборів 5

проведення передвиборної агітації 4

уточнення списків виборців 3

формування складу виборчих комісій 4

 

всеукраїнського та місцевого референдумів, у тому числі: 6

ініціювання та призначення референдуму 5

оскарження результатів референдуму 6

проведення агітації під час ініціювання та підготовки референдуму 5

уточнення списків виборців 4

формування складу комісій із референдуму 6      

Справи зі спорів з приводу забезпечення реалізації конституційних прав особи, а також реалізації статусу депутата представницького органу влади, організації діяльності цих органів, зокрема зі спорів щодо:

забезпечення прав на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації, на свободу думки і слова 5

забезпечення права на свободу світогляду і віросповідання 5

забезпечення права на участь в управлінні державними справами, справами територіальної громади 5

забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів 5

статусу депутатів представницьких органів влади, організації діяльності цих органів 5

 

Справи зі спорів з приводу забезпечення сталого розвитку населених пунктів та землекористування, зокрема зі спорів у сфері:

державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (у тому числі прав на земельні ділянки) 7

землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, у тому числі:

відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності 7   

розпорядження землями держави (територіальних громад), передача таких земельних ділянок у власність і користування громадянам та юридичним особам 7

містобудування; планування і забудови територій; архітектурної діяльності 7

 

Справи зі спорів з приводу забезпечення юстиції, зокрема спори у сфері:

адвокатури

виконавчої служби та виконавчого провадження

нотаріату

прокуратури

судоустрою

 

Справи зі спорів з приводу охорони навколишнього природного середовища, зокрема зі спорів щодо:

забезпечення екологічної безпеки, у тому числі при використанні природних ресурсів; екологічної безпеки поводження з відходами

особливої охорони природних територій та об'єктів, визначених законом

спостереження, прогнозування та обліку в галузі довкілля; екологічної експертизи

 

Справи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері економіки, зокрема зі спорів щодо:

державного регулювання інноваційної діяльності 6

державного регулювання цін і тарифів 6

захисту економічної конкуренції 6

 

митної справи (крім охорони прав на об'єкти інтелектуальної власності); зовнішньоекономічної діяльності; спеціальних заходів щодо демпінгового та іншого імпорту, у тому числі: 5

звернення Державної митної служби та її органів 5

оскарження рішень, дій чи бездіяльності Державної митної служби та її органів щодо визначення коду товару за УКТЗЕД 5

оскарження рішень, дій чи бездіяльності Державної митної служби  та її органів щодо визначення митної вартості товару 5

 

організації господарської діяльності, у тому числі:       

державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 6

дозвільної системи у сфері господарської діяльності; ліцензування певних видів підприємницької діяльності; нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності; реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності та інше 6

охорони прав на об'єкти інтелектуальної власності 6

 

реалізації спеціальних владних управлінських функцій в окремих галузях економіки, у тому числі спори у сфері:

електроенергетики (крім ядерної енергетики); енергозбереження, альтернативних джерел енергії, комбінованого виробництва електричної і теплової енергії 6

житлово-комунального господарства; теплопостачання; питного водопостачання 6

телекомунікацій; радіочастотного ресурсу; поштового зв'язку 6

управління об'єктами державної (комунальної) власності, у тому числі про передачу об'єктів права державної та комунальної власності; здійснення державних закупівель 6

 

Справи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері освіти, науки, культури та  спорту

 

Справи зі спорів з приводу реалізації податкової політики та за зверненнями податкових органів із деякими видами вимог, зокрема зі спорів щодо:

адміністрування окремих податків, зборів та обов'язкових платежів, у тому числі:

акцизного збору, що адмініструється митними органами 6

акцизного збору, що адмініструється органами державної податкової служби 6

бюджетного відшкодування з податку на додану вартість 6

єдиного податку із суб'єктів малого підприємництва 6

збору за забруднення навколишнього природного середовища 6

мита 6

місцевих податки і зборів (обов'язкових платежів) 6

плати за землю 6

плати за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності 6

податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів 6

податку з доходів фізичних осіб 6

податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість), що адмініструється органами державної податкової служби 6

податку на додану вартість, що адмініструється митними органами 6

податку на прибуток підприємств 6

рентних платежів 6

 

реалізації загальних засад оподаткування; погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами, у тому числі:

звернення податкових органів щодо застосування адміністративного арешту та продовження строку арешту активів платників податків 7

звернення податкових органів щодо застосування штрафних санкцій (штрафів) за відчуження активів, які перебувають у податковій    заставі, із порушенням закону 7

звернення податкових органів щодо стягнення податкової заборгованості 7

контролю за додержанням податкового законодавства 7

списання (розстрочення) податкового боргу 7

справи за зверненням податкових органів щодо 7

припинення юридичної особи (припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця) 7

стягнення коштів, отриманих без установлених законом підстав 7

 

Справи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах зайнятості населення та соціального захисту громадян, зокрема зі спорів щодо:

зайнятості населення (крім зайнятості інвалідів); забезпечення громадян житлом, у тому числі:

забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов; забезпечення житлом громадян, які мають право отримання соціального житла 5

зайнятості населення (крім зайнятості інвалідів) 5

збору та обліку страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування 5

призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат із відповідних видів загальнообов'язкового державного соціального страхування, у тому числі: 5

загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, у тому числі пенсійного страхування осіб, звільнених з публічної служби (військової служби) 5

загальнообов'язкового державного страхування  від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності 5

загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття 5

загальнообов'язкового державного страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням 5

 

соціального захисту; соціального захисту та зайнятості інвалідів; соціальних послуг, у тому числі:

соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 5

соціального захисту дітей війни 5

соціального захисту сімей із дітьми 5

соціального захисту та зайнятості інвалідів 5

 

Справи зі спорів з приводу реалізації публічної фінансової політики, зокрема зі спорів у сфері:

бюджетної системи та бюджетного процесу; державного боргу 7

 

валютного регулювання і валютного контролю, у тому числі:

спорів за участю податкових органів 7

 

грошового обігу та розрахунків, у тому числі:

спорів за участю податкових органів 7

 

державного регулювання ринків фінансових послуг, у тому числі:     

операцій із цінними паперами 7

ринків банківських послуг 7

ринків інвестиційних послуг; спеціальних (вільних) економічних зон 7

ринків страхових послуг 7

 

Справи зі спорів щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також справи про дострокове припинення повноважень. Народного депутататУкраїни

дострокове припинення повноважень народного депутата України

оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України

оскарження актів, дій чи бездіяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

оскарження актів, дій чи бездіяльності Вищої ради юстиції

оскарження актів, дій чи бездіяльності Президента України

 

Справи щодо розгляду питань у порядку виконання судових рішень у адміністративних справах 1

 

Старі категорії

Інші категорії справ 6

Інші справи

 

Перегляд постанови (ухвали) за ново виявленими обставинами

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправдиві показання свідка, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення 3

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправильний висновок експерта, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправильний переклад, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, фальшивість документів або речових доказів, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення

 

Справи зі спорів з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, (усього), із них:

з приводу проходження служби (службова кар'єра) 7

інші категорії справ 7

про відмову у прийнятті громадянина на публічну службу 7

 

про поновлення на роботі (усього)

інших органах 7

митних органах 7

місцевих державних адміністраціях 7

органах внутрішніх справ 7

органах державної виконавчої служби 7

органах місцевого самоврядування 7

органах прокуратури 7

органах судової влади 7

податкових органах 7

про стягнення виплат 7

 

Справи зі спорів за зверненнями суб'єкта владних повноважень, у тому числі їх органів на місцях, (усього), із них:

Головного контрольно-ревізійного управління України та його територіальних органів

Державного центру зайнятості України та його центрів

Державної інспекції України з контролю за цінами та її територіальних органів

Державної митної служби та її органів

 

Державної податкової адміністрації України та її органів (усього)

 інші категорії                                                                                                                                                                                                                               

щодо застосування адміністративного арешту та продовження строку арешту активів платників    податків 1

щодо припинення державної реєстрації юридичної особи або суб'єкта підприємницької діяльності    (фізичної особи) 1

щодо стягнення коштів, отриманих без установлених законом підстав 1

щодо стягнення податкового боргу 1

щодо стягнення штрафних (фінансових) санкцій, не пов'язаних з оподаткуванням 1

інших міністерств

інших суб'єктів владних повноважень

Міністерства внутрішніх справ України

Міністерства оборони України

Міністерства праці та соціальної політики України

Міністерства юстиції України         

Органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання

Пенсійного фонду України та його управлінь       

Суб'єктів владних повноважень щодо примусового видворення з України іноземців або осіб без громадянства

Фонду державного майна України та його регіональних відділень

Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та його відділень

Фонду соціального захисту інвалідів та його територіальних відділень

Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та його відділень

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень

 

Справи зі спорів за зверненнями суб'єкта владних повноважень, у тому числі їх органів на місцях, (усього), із них:

за зверненням прокурора про визнання правового акта незаконним та угод недійсними

про дострокове припинення повноважень народного депутата України в разі невиконання ним вимог щодо несумісності

Справи зі спорів між суб'єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління 5

Справи зі спорів між суб'єктами владних повноважень, які виникають з приводу укладання, виконання, зміни та розірвання адміністративних договорів та визнання їх недійсними 5

 

Справи зі спорів фіз. чи юр. осіб із суб'єктами владних повноважень, у тому числі їх органів на місцях, щодо оскарження їх правових актів індивідуальної дії, дій або бездіяльності (крім тих, що пов’язані з публічною службою) (усього), у тому числі:

Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень

Верховної Ради АР Крим

Верховної Ради України

Генеральної прокуратури України та її органів

Головного контрольно-ревізійного управління України та його територіальних органів

Державного комітету України у справах національностей та релігій, його органів

Державної інспекції України з контролю за цінами та її територіальних органів

Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та її територіальних органів

 

Державної митної служби України та її органів (усього)

визначення коду товару за УКТЗЕД

визначення митної вартості товару

інші категорії

порядку сплати податків, зборів, інших платежів

 

Державної податкової адміністрації України та її органів (усього)

визначення зобов'язань (усього):

акцизного збору

єдиного податку з суб'єктів малого підприємництва

інших загальнодержавних та місцевих податків і зборів

плати за землю

податку на додану вартість

податку на доходи фізичних осіб

податку на прибуток підприємств

 

застосування штрафних санкцій за здійснення господарської діяльності, не пов'язаної з оподаткуванням (усього):

виробництва і торгівлі спиртами, алкогольними напоями та тютюновими виробами

інші штрафні санкції

патентування деяких видів підприємницької діяльності

регулювання обігу готівки

розрахунків в іноземній валюті

розрахункових операцій за товари (послуги)

здійснення платежів без ідентифікаційного номеру

Інші категорії

списання податкового боргу

стягнення бюджетного відшкодування з податку на додану вартість

Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь

інших міністерств

Інших суб'єктів владних повноважень

Кабінету Міністрів України

Міністерства внутрішніх справ України

Міністерства оборони України

Міністерства праці та соціальної політики України

 

Міністерства юстиції України, (усього)

з них: державної виконавчої служби

Місцевих державних адміністрацій

Національного банку України та його територіальних управлінь

Національної комісії регулювання електроенергетики України та її територіальних органів

Органів місцевого самоврядування

Органів судової влади (не пов'язаних із відправленням правосуддя)

 

Пенсійного фонду України та його управлінь (усього)

щодо призначення та перерахунку пенсій: 1

військовослужбовцям та прирівняним до них особам

державним службовцям

дітям війни

іншим особам

інші категорії

науковим працівникам         

особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

прокурорам

Президента України

Ради міністрів АР Крим

Служби безпеки України та її органів        

 

Управлінь праці та соціального захисту населення (усього)

інші категорії 3

щодо нарахування щорічної разової грошової допомоги до 5 травня 3

щодо призначення та перерахунку виплат особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 3

щодо стягнення допомоги при народженні дитини та щомісячної соціальної допомоги для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку 3

Фонду державного майна України та його регіональних відділень

Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та його відділень

Фонду соціального захисту інвалідів та його територіальних відділень

Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та його відділень

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень

 

Справи зі спорів фіз. чи юр. осіб із суб'єктом владних повноважень, у тому числі їх органів на місцях, щодо оскарження його правових актів індивідуальної дії, дій або бездіяльності (крім тих, що пов’язані з публічною службою ) (усього), у тому числі:

Пенсійного фонду України та його управлінь (усього)

щодо призначення та перерахунку пенсій: 3

 

Управлінь праці та соціального захисту населення (усього)

Державного центру зайнятості України та його центрів 3

щодо нарахування недоплаченої допомоги дітям війни 3

 

Центральних органів виконавчої влади та їх органів на місцях (усього)

 

Державної податкової адміністрації України та її органів (усього)

із них, пов'язаною з нарахуванням зобов'язань щодо сплати податків та зборів, податку на додану вартість (усього)

щодо призначення та перерахунку виплат особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 3

 

Справи зі спорів фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження нормативно-правових актів, виданих (усього), у тому числі:

Верховною Радою АР Крим

Верховною Радою України

Головним контрольно-ревізійним управлінням України

Державною митною службою України 4

Державною податковою адміністрацією України

Іншими міністерствами

Іншими суб'єктами владних повноважень 4

Кабінетом Міністрів України

Міністерством економіки України

Міністерством палива та енергетики України

Міністерством юстиції України 4

Місцевими державними адміністраціями 4

Національним банком України

Органами місцевого самоврядування 4

Пенсійним фондом України 3

Президентом України

Радою міністрів АР Крим

Фондом державного майна України

 

Справи зі спорів фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження нормативно-правових актів, виданих (усього), у тому числі:

 

Іншими центральними органами виконавчої влади

Справи зі спорів щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом чи процесом референдуму 6

Справи про дострокове припинення повноважень народного депутата України

Справи про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання

Справи про усунення обмежень у реалізації права на мирні зібрання

Справи у спорах між суб'єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління

 

Справи щодо оскарження рішень (нормативно-правових актів)

інших нормативно-правових актів

постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим

постанови Верховної Ради України

постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України

укази і розпорядження Президента України

 

Справи щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб'єктів владних повноважень

державної виконавчої служби 4

місцевих органів виконавчої влади

 

Справи щодо укладання та виконання адміністративних договорів

 

Справи, пов'язані з виборчим процесом чи процесом референдуму

оскарження рішень, дій або бездіяльності 5

виборчих комісій, комісій з референдуму, їх членів

засобів масової інформації, творчих працівників засобів масової інформації

ініціативних груп референдуму, інших суб'єктів ініціювання референдуму

кандидатів, їхніх довірених осіб

органів виконавчої влади

органів місцевого самоврядування

офіційних спостерігачів від суб'єктів виборчого процесу

партії (блоку), місцевої організації партії (блоку місцевих організацій партій), їхніх посадових осіб та уповноважених осіб

підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб

уточнення списку виборців 3

 

Справи, пов'язані з публічною службою

звільнення з публічної служби 7

прийняття на публічну службу 7

проходження публічної служби 7

 

 

 

Коефіцієнт складності кримінальних справ (кримінальних проваджень)

 

Злочини у сфері господарської діяльності 9

Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї 9

Виготовлення, збут та використання підроблених недержавних цінних паперів 8

Видання нормативно-правових актів, що зменшують надходження бюджету або збільшують витрати бюджету всупереч закону 7

Випуск або реалізація недоброякісної продукції 8

Доведення до банкрутства 7

Зайняття забороненими видами господарської діяльності 6

Контрабанда 9

Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом 8

Недотримання особою обов'язкових умов щодо приватизації державного, комунального майна або підприємств та їх подальшого використання 7

Незаконна приватизація державного, комунального майна 8

Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів 8

Незаконне виготовлення, збут або використання державного пробірного клейма 6

Незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок 5

Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару 7

Незаконне використання інсайдерської інформації 7

Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків 6

Незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю 7

Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва 6

Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення 6

Незаконні дії у разі банкрутства 7

Незаконні дії щодо приватизаційних паперів 7

Нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням 7

Обман покупців та замовників 7

Підроблення документів, які подаються для реєстрації випуску цінних паперів 7

Підроблення знаків поштової оплати і проїзних квитків 5

Порушення порядку ведення реєстру власників іменних цінних паперів 7

Порушення порядку зайняття господарською діяльністю та діяльністю з надання фінансових послуг 6

Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом 7

Порушення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння 7

Примушування до антиконкурентних узгоджених дій 7

Приховування інформації про діяльність емітента 7

Приховування стійкої фінансової неспроможності 7

Протидія законній господарській діяльності 6

Розголошення комерційної або банківської таємниці 7

Розміщення цінних паперів без реєстрації їх випуску 7

Умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму 7

Ухилення від повернення виручки в іноземній валюті 6

Ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування 7

Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів 8

Фальсифікація засобів вимірювання 7

Фіктивне банкрутство 6

Фіктивне підприємництво 7

Шахрайство з фінансовими ресурсами 7

Доведення банку до неплатоспроможності 7

Зайняття гральним бізнесом 6

Маніпулювання на фондовому ринку 8

Порушення порядку ведення бази даних про вкладників або порядку формування звітності 7

Протиправне заволодіння майном підприємсятва, установи, організації 7

Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців 7

Фальсифікація фінансових документів та звітності фінансової організації, приховування неплатоспроможності фінансової установи або підстав для відкликання (анулювання) ліцензії фінансової установи 7

 

Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об'єднань громадян та злочини проти журналістів 7

Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження 7

Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби 7

Втручання у діяльність державного діяча 7

Захоплення державних або громадських будівель чи споруд 7

Захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника 7

Наруга над державними символами 7

Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій 7

Незаконне підняття Державного Прапора України на річковому або морському судні 7

Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації 7

Одержання незаконної винагороди працівником державного підприємства, установи чи організації 7

Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві 7

Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради 7

Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів 7

Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча 7

Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу 7

Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок 7

Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця 7

Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань 7

Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи 7

Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу 7

Умисне знищення або пошкодження майна службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок 7

Умисне пошкодження ліній зв'язку 7

Захоплення журналіста як заручника 7

Перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 7

Перешкоджання діяльності Рахункової палати, члена Рахункової палати 7

Погроза або насильство щодо журналіста 7

Посягання на життя журналіста 7

Підкуп працівника підприємства, установи чи організації 7

Самоправство 7

Умисне знищення або пошкодження майна журналіста 7

 

Злочини проти безпеки виробництва 8

Порушення вимог законодавства про охорону праці 8

Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах 8

Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою 8

Порушення правил ядерної або радіаційної безпеки 8

Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд 8

 

Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту 8

Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства 7

Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації 7

Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу 5

Незаконне заволодіння транспортним засобом 5

Ненадання допомоги судну та особам, що зазнали лиха 7

Неповідомлення капітаном назви свого судна при зіткненні суден 7

Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами 6

Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту 6

Порушення правил використання повітряного простору 7

Порушення правил повітряних польотів 7

Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху 5

Порушення чинних на транспорті правил 5

Пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів 6

Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів 5

Примушування працівника транспорту до невиконання своїх службових обов'язків 7

Самовільне без нагальної потреби зупинення поїзда 6

Угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна 7

Здійснення професійної діяльності членом екіпажу або обслуговування повітряного руху диспетчером управління повітряним рухом (диспетчером служби руху) у стані алкогольного сп'яніння або під впливом наркотичних чи психотропних речовин 7

Злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина 9

Голосування виборцем на виборчій дільниці більше ніж один раз 9

Грубе порушення законодавства про працю 4

Грубе порушення угоди про працю 4

Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування 3

Зловживання опікунськими правами 3

Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат 4

Незаконне знищення виборчої документації або документів референдуму 9

Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь 5        

Незаконні дії щодо усиновлення (удочеріння) 4

Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій 4

Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів 4

Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача 4

Перешкоджання здійсненню релігійного обряду 4

Порушення авторського права і суміжних прав 4

Порушення законодавства про референдум 9

Порушення недоторканності житла 5

Порушення недоторканності приватного життя 6

Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку) 9

Порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію 4

Порушення права на безоплатну медичну допомогу 4

Порушення права на отримання освіти 4

Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії 4

Порушення таємниці голосування 9          

Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер 9

Посягання на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних віровчень чи виконання релігійних обрядів 6

Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків 5

Примушування до участі у страйку або перешкоджання участі у страйку 3

Розголошення таємниці усиновлення (удочеріння) 3

Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей 3

Ухилення від сплати коштів на утримання непрацездатних батьків 3

Фальсифікація виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців 9

Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками 4

Підкуп виборця, учасника референдуму 3

 

Злочини проти власності 8

Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання 4

Вимагання 6

Грабіж 6

Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою 4

Крадіжка 5

Незаконне привласнення особою знайденого або чужого майна, що випадково опинилося у неї  3

Необережне знищення або пошкодження майна 4

Погроза знищення майна 3

Порушення обов'язків щодо охорони майна 4

Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем 8

Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом 3

Розбій 7

Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво 3

Умисне знищення або пошкодження майна 4

Умисне знищення або пошкодження майна 4

Шахрайство 6

Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики 4

 

Злочини проти волі, честі та гідності особи 9

Використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом 9

Експлуатація дітей 9

Захоплення заручників 9

Незаконне позбавлення волі або викрадення людини 9

Незаконне поміщення в психіатричний заклад 9

Підміна дитини 9

Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини 9

Наклеп 9

 

Злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини) 8

Бездіяльність військової влади 7

Викрадення, привл, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибух, або ін. бойових речовин, зас. пересування, військ, та спец, техніки чи іншого віськ. майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем 8

Втрата військового майна 7

Добровільна здача в полон 7

Залишення гинучого військового корабля 7

Здача або залишення ворогові засобів ведення війни 7

Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем 8

Злочинні дії військовослужбовця, який перебуває в полоні 7

Мародерство 7

Насильство над населенням у районі воєнних дій 8

Невиконання наказу 7

Недбале ставлення до військової служби 8

Незаконне використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала та зловживання ними 8

Необережне знищення або пошкодження військового майна 7

Непокора 7

Опір начальникові або примушування його до порушення службових обов'язків 7

Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень 8

Погане поводження з військовополоненими 8

Погроза або насильство щодо начальника 8

Порушення правил водіння або експлуатації машин 8

Порушення правил кораблеводіння 7

Порушення правил несення бойового чергування 7

Порушення правил несення прикордонної служби 7

Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять    підвищену небезпеку для оточення 8

Порушення правил польотів або підготовки до них 7      

Порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання 8       

Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності підлеглості 8

Порушення статутних правил внутрішньої служби 7

Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості 7

Самовільне залишення поля бою або відмова діяти зброєю 7

Умисне знищення або пошкодження військового майна 7

 

Ухилення від військової служби (усі види), з них 8

Дезертирство 8

Самовільне залишення військової частини або місця служби 8

Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом  8

 

Злочини проти громадського порядку та моральності 8

Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості 7

Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів 6

Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність 8

Групове порушення громадського порядку 6

Жорстоке поводження з тваринами 6

Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку 5

Знищення, пошкодження або приховування документів чи унікальних документів Національного архівного фонду 7

Масові заворушення 6

Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого5

Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини 5

Створення або утримання місць розпусти і звідництво 6

Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією 6

Хуліганство 6

 

Злочини проти громадської безпеки 10

Бандитизм 9

Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем 8

Втягнення у вчинення терористичного акту 10

Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності 9

Напад на об'єкти, на яких є предмети, що становлять підвищену небезпеку для оточення 10

Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів 8

Незаконне ввезення на територію України відходів і вторинної сировини 8

Незаконне виготовлення ядерного вибухового пристрою чи пристрою, що розсіює радіоактивний матеріал або випромінює радіацію 8

Незаконне перевезення на повітряному судні вибухових або легкозаймистих речовин 8

Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами 8

Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами 8

Погроза вчинити викрадання або використати радіоактивні матеріали 8

Порушення вимог режиму радіаційної безпеки 8

Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки 8

Порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами 8

Публічні заклики до вчинення терористичного акту 9

Сприяння вчиненню терористичного акту 10

Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності 9

Створення злочинної організації  9

Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань 10

Створення терористичної групи чи терористичної організації 10

Терористичний акт 10

Фінансування тероризму 9

Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв 8

Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства 9

 

Злочини проти довкілля 6

Безгосподарське використання земель 6

Забруднення або псування земель 6

Забруднення атмосферного повітря 6

Забруднення моря 6

Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу 6

Невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення 6

Незаконна порубка лісу 6

Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель 6

Незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах 6

Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом 6

Незаконне полювання 6

Порушення ветеринарних правил 6

Порушення законодавства про захист рослин 6

Порушення законодавства про континентальний шельф України 6

Порушення правил екологічної безпеки 6

Порушення правил охорони або використання надр 6

Порушення правил охорони вод 6

Приховування або перекручення відомостей про екологічний стан або захворюваність населення 6

Проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів 6

Проектування чи експлуатація споруд без систем захисту довкілля 6

Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду 6

 

Злочини проти життя та здоров'я особи 10

Вбивство через необережність 8

Доведення до самогубства 7

Залишення в небезпеці 5

Зараження венеричною хворобою 6

Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби 7

Катування 10

Насильницьке донорство 8

Незаконна лікувальна діяльність 7

Незаконне проведення аборту 5

Незаконне проведення дослідів над людиною 9

Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані 7

Ненадання допомоги хворому медичним працівником 7

Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей 7

Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником 7

Неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило зараження особи вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби 7

Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження 7

Побої і мордування 9

Погроза вбивством 7

Порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини 8

Порушення прав пацієнта 7

Розголошення відомостей про проведення медичного огляду на виявлення зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби 7

Умисне вбивство 10

Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини 10

Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для    затримання злочинця 7

Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання 9

Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі    перевищення    заходів,    необхідних для затримання злочинця 8

Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження 8

Умисне тяжке тілесне ушкодження 9

Умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне у стані сильного душевного хвилювання 8

Незаконне розголошення лікарської таємниці 10

 

Злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку 10

Геноцид 10

Екоцид 10

Застосування зброї масового знищення 10

Злочини проти осіб та установ, що мають міжнародний захист 10

Найманство 10

Незаконне використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала 10

Піратство 10

Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни 10

Порушення законів та звичаїв війни 10

Посягання на життя представника іноземної держави 10

Пропаганда війни 10

Розроблення, виробництво, придбання, зберігання, збут, транспортування зброї    масового    знищення 10

Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів 10

 

Злочини проти основ національної безпеки України 10

Державна зрада 10

Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на    захоплення    державної влади 10

Посягання на життя державного чи громадського діяча 10

Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України 10

Шпигунство 10

Диверсія 10

Екстремістська діяльність 10

Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань 10

 

Злочини проти правосуддя 8

Відмова свідка від давання показань або відмова експерта чи перекладача від виконання покладених на них обов'язків 7

Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти 7

Втеча із спеціалізованого лікувального закладу 7

Втручання в діяльність захисника чи представника особи 6

Втручання в діяльність судових органів 8

Дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань 7

Завідомо незаконні затримання, привід, арешт або тримання під вартою 7      

Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину 7

Завідомо неправдиве показання 7

Злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань 7

Невжиття заходів безпеки щодо осіб, взятих під захист 8

Невиконання судового рішення 7

Незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду 8

Незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду 8

Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації 7

Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від    давання показань чи висновку 7

Погроза або насильство щодо захисника чи представника особи 7

Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного 8

Порушення права на захист 7

Порушення правил адміністративного нагляду 6

Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови 8

Посягання на життя захисника чи представника особи у зв'язку з діяльністю, пов'язаною з наданням правової допомоги 8

Посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя 8

Примушування давати показання 7

Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності 7

Приховування злочину 6

Розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист 7

Розголошення даних досудового слідства або дізнання 7

Умисне знищення або пошкодження майна захисника чи представника особи 7

Ухилення від відбування покарання у виді обмеження волі та у виді позбавлення волі 7

Ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі 7

Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу 8

Незаконне втручання в роботу автоматизованих систем в органах системи правосуддя 8

Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації 7

Представництво в суді без повноважень 7

Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного 7

Умисне невиконання угоди про примирення або про визнання винуватості 7

 

Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності особи 10

Зґвалтування 10

Зґвалтування 10

Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом 10

Примушування до вступу в статевий зв'язок 9

Розбещення неповнолітніх 10

Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості 10

 

Злочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж і мереж електрозв'язку 6

Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку 6

Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою яка має право доступу до неї 6

Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мереж або на носіях такої інформації 6

Перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку шляхом масового розповсюдження повідомлень електрозв’язку 6

Порушення правил експлуатації електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку або порядку чи правил захисту інформації яка в них обробляється 6

Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут 6

Несанкціоноване втручання в роботу державних електронних інформаційних ресурсів або інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем, критичних об'єктів національної інформаційної інфраструктури 6

Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в держ. електронних інф-йних ресурсах або інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телеком.-их с-мах критичних об'єктів нац. інф. інфраструктури,  вчинені особою, яка має право доступу до неї 6

Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка оброблюється в державних електронних інформаційних ресурсах 6

 

Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші 7

Заготівля, перероблення або збут радіоактивно забруднених продуктів харчування чи іншої продукції 7

 

Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (усього), з них 7

Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів  7

Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем 7

Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем  та інші незаконні дії з таким обладнанням 7

Викрадення, привласнення, вимагання прекурсорів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем 7

Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів 8

Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин 7

Незаконне введення в організм наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів 7

Незаконне виготовлення, підроблення, використання чи збут підроблених документів на отримання наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів 7

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту 8

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів 8

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів 7

Незаконне публічне вживання наркотичних засобів 6

Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення    наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів 8

Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів 7

Посів або вирощування снотворного маку чи конопель 7

Схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів 8

Незаконна організація або утримання місць для вживання одурманюючих засобів 7

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів 7

Порушення правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами 7

Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням 7

Спонукання неповнолітніх до застосування допінгу 8

Схиляння неповнолітніх до вживання одурманюючих засобів 8

Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів 7

Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів 8

Порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів 7

Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів 8

 

Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації 6

Втрата документів, що містять державну таємницю 6

Незаконне переправлення осіб через державний кордон України 5

Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави 6

Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю 6

Порушення правил міжнародних польотів 6

Розголошення державної таємниці 6

Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів 2

Ухилення від призову за мобілізацією 5

Ухилення від призову на строкову військову службу 2

Передача або збирання відомостей, що становлять службову інформацію, зібрану у процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни 6

Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї 6

Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу 2

Ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період чи у разі проведення цільової мобілізації 2

 

Злочини у сфері службової діяльності 8

Зловживання владою або службовим становищем 8

одержання, давання, провокація хабара (усього), з них

Зловживання впливом 8

Незаконне збагачення 8

Одержання хабара 8

Провокація хабара 8

Пропозиція або давання хабара 8

Перевищення влади або службових повноважень 8

Службова недбалість 8

Службове підроблення 8

Декларування недостовірної інформації 8

Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми 8

Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу 8

Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою 8

Провокація підкупу 8

Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі 8

Протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань 8

Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми 8

 

 

Злочини у сфері службової діяльності в юридичних особах приватного права та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг (усього), з них

Зловживання повноваженнями 8

Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги 8

Комерційний підкуп 8

Перевищення повноважень 8

Підкуп особи, яка надає публічні послуги 8

 

Інші злочини

Побої і мордування 8

Самоправство 7

Умисне легке тілесне ушкодження 6

Справи в порядку виконання судових рішень у кримінальних справах 3

 

Справи про звільнення осіб від кримінальної відповідальності 3

 

Справи приватного обвинувачення 8

 

Старі показники

 

Злочини у сфері господарської діяльності (усього), з них

порушення законодавства про бюджетну систему України 7

 

Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту (усього), з них    

угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна 5

 

Злочини проти довкілля

незаконна порубка лісу 2

незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом 2

незаконне полювання 2

 

Злочини проти основ національної безпеки України

Посягання на життя державного або громадського діяча 8

 

УСЬОГО СПРАВ УСІХ КАТЕГОРІЙ (сума рядків: 1, 2, 6, 10, 12, 19, 26, 33, 34, 39, 40, 44, 47, 53, 55, 59, 60, 65, 68, 80, 81), з них

Справи про злочини, вчинені у складі організованої групи 9

справи про злочини, вчинені у складі злочинної організації 10

справи щодо неповнолітніх 8

справи, що порушуються не інакше як за скаргою потерпілого 7

 

 

 

Коефіцієнт складності справ, по яким передбачено невідкладний судовий розгляд

 

В порядку КАС України 3

Справи щодо розгляду питань у порядку виконання судових рішень у адміністративних справах 3

Заяви про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі 2

 

В порядку КПК України 6

Подання про обрання, зміну запобіжного заходу та продовження строків тримання під вартою, про проведення обшуку 3

Розкриття інформації, що містить банківську таємницю, надання дозволу на проведення ревізії, продовження терміну ревізії тощо 3

Скарги на постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та про закриття кримінальної справи 5

Скарги на постанови про порушення кримінальної справи  5

Справи в порядку виконання судових рішень у кримінальних справах 3

Справи про звільнення осіб від кримінальної відповідальності 3

Справи про примусове застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру 6

Запит (клопотання) про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні 3

Заява про відвід 3

Заява про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження 3

Заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами 3

Клопотання (подання), пов`язані з виконанням судових рішень у кримінальному провадженні 3

Клопотання слідчого, прокурора, сторони кримінального провадження 3

Клопотання установи виконання покарання 3

Подання про обрання, зміну запобіжного заходу та продовження строків тримання під вартою, про проведення обшуку 3

Розкриття інформації, що містить банківську таємницю, надання дозволу на проведення ревізії, продовження терміну ревізії тощо 3

Скарга на бездіяльність прокурора 5

Скарга на бездіяльність слідчого 5

Скарга на бездіяльність слідчого та прокурора 5

Скарга на дії, рішення чи бездіяльність слідчого, прокурора під час досудового розслідування 5

Скарги на постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та про закриття кримінальної справи 5

Скарги на постанови про порушення кримінальної справи 5

Справи  в порядку виконання судових рішень  у кримінальних справах 3

Справи про звільнення осіб від кримінальної відповідальності 3

Справи про примусове застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру 6

 

В порядку ЦПК України 3

Заяви про відновлення втраченого судового провадження 2

Заяви про забезпечення позову, доказів у цивільних справах до подання позовної заяви 1

Заяви про перегляд заочного рішення 2

Скарги на дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби, що розглядаються в порядку цивільного судочинства 3

 

Коефіцієнт складності справ про адмінправопорушення

інші статті

Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях

Безквитковий проїзд

Введення в експлуатацію виробничих об'єктів без обладнання, що запобігає шкідливому впливу на ліси

Введення в обіг продукції, щодо якої немає сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності чи декларації про відповідність, а також неправомірне застосування національного знака  відповідності

Вивезення матеріалів, що не пройшли карантинну перевірку або відповідну обробку

Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних.

Виготовлення чи збут заборонених знарядь добування об'єктів тваринного або рослинного світу    

Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення

Виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів

Виконання робіт, надання послуг громадянам-споживачам, що не відповідають вимогам стандартів, норм і правил

Використання засобів зв'язку з метою, що суперечить інтересам держави, з метою порушення громадського порядку та посягання на честь і гідність громадян

Використання технічних засобів та обладнання, що застосовуються в мережах зв'язку загального користування, без документа про підтвердження відповідності

Випуск в експлуатацію транспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах

Випуск і реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів

Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів, передбачених законодавством

Випуск у продаж нестандартної продукції

Випуск у продаж продукції з порушенням вимог щодо медичних попереджень споживачів тютюнових виробів

Виробництво продукції з відходів чи з їх використанням без відповідної нормативно-технічної та технологічної документації

Виробництво, заготівля, реалізація сільськогосподарської продукції, що містить хімічні препарати понад гранично допустимі рівні концентрації

Виробництво, зберігання, транспортування або реалізація продуктів харчування чи продовольчої сировини, забруднених мікроорганізмами та іншими біологічними агентами понад гранично

Відмова від надання чи несвоєчасне надання екологічної інформації

Відмова у звільненні члена виборчої комісії від виконання виробничих чи службових обов'язків або його безпідставне звільнення з роботи

Вчинення насильства в сім'ї або невиконання захисного припису

Грубе порушення механізаторами правил технічної експлуатації сільськогосподарських машин і техніки безпеки

Демонстрування і розповсюдження фільмів без державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів

Дискримінація підприємців органами влади і управління

Діяльність на фондовому ринку без ліцензії

Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння

Допуск до керування транспортними засобами або суднами водіїв чи судноводіїв, які перебувають у стані сп'яніння, або осіб, які не мають права керування транспортним засобом

Допущення проживання без паспорта

Дрібна спекуляція

Дрібне викрадення чужого майна

Дрібне хуліганство

Експлуатація автомототранспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах

Експлуатація водіями транспортних засобів, номери агрегатів яких не відповідають записам у реєстраційних документах

Експлуатація на водних об'єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням

Жорстоке поводження з тваринами

Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб

Заготівля, переробка або збут радіоактивно забруднених продуктів харчування чи іншої продукції 

Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди

Замовлення або виготовлення виборчих бюлетенів понад встановлену кількість

Заняття проституцією

Засмічення лісів відходами

Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка

Здійснення банківської діяльності без банківської ліцензії

Здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку (ордері) або лісовому квитку

Здійснення незаконного доступу до інформації в інформаційних (автоматизованих) системах, незаконне виготовлення та розповсюдження копій баз даних інформаційних (автоматизованих) систем

Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника транспорту, який здійснює контроль за перевезенням пасажирів

Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського

Злісне ухилення свідка, потерпілого, експерта, перекладача від явки до органів досудового слідства або дізнання

Зловживання монопольним становищем на ринку

Змішування чи захоронення відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, без спеціального дозволу

Знищення або пошкодження відмежувальних знаків у лісах

Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об'єктів озеленення населених пунктів   

Знищення або пошкодження лісоосушувальних канав, дренажних систем і шляхів на землях державного лісового фонду

Знищення або пошкодження підросту в лісах

Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень

Знищення корисної для лісу фауни

Знищення межових знаків

Зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу

 

ЗУ "Про боротьбу з корупцією"

Відповідальність за вчинення корупційних діянь 2

Відповідальність за повторне порушення спеціальних обмежень, установлених для осіб, уповноважених на виконання функцій держави (у тому числі) 2

Відповідальність за порушення спеціальних обмежень, установлених для осіб, уповноважених на виконання функцій держави 2

Відповідальність за умисне невиконання своїх обов'язків щодо боротьби з корупцією 2

Відповідальність керівників за невжиття заходів щодо боротьби з корупцією 2

Відповідальність керівників за повторне невжиття заходів щодо бротьби з корупцією (у тому числі) 2

Відповідальність керівників за порушення вимог фінансового контролю 2

 

Інші порушення правил дорожнього руху

Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції 2

Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки

Кодекс Митний 2002 р.

Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях

Маніпулювання цінами під час здійснення операцій з цінними паперами

Марнотратне витрачання паливно-енергетичних ресурсів

Митний кодекс 1991 р.

Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства

Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки

Невжиття заходів щодо запобігання та протидії корупції

Невжиття заходів щодо окремої ухвали суду чи окремої постанови судді, подання органу дізнання, слідчого або протесту, припису чи подання прокурора

Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей

Невиконання вимог екологічної безпеки у процесі впровадження відкриттів, винаходів, корисних моделей, промислових зразків, раціоналізаторських пропозицій, нової техніки, технологій і систем, речовин і матеріалів

Невиконання вимог органів державного контролю за цінами      

Невиконання водіями вимог про зупинку, залишення місця дорожньо-транспортної пригоди

Невиконання законних вимог (приписів) посадових осіб Держаної технічної інспекції Державного департаменту страхового фонду документації

Невиконання законних вимог (приписів) посадових осіб органів державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки

Невиконання законних вимог Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо надання інформації

Невиконання законних вимог Вищої ради юстиції щодо надання інформації

Невиконання законних вимог державного виконавця        

Невиконання законних вимог Національної комісії з питань регулювання зв'язку або посадових осіб Державної інспекції зв'язку

Невиконання законних вимог органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці

Невиконання законних вимог посадових осіб Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України

Невиконання законних вимог посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби та державної служби ветеринарної медицини

Невиконання законних вимог посадових осіб Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України

Невиконання законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади у сфері стандартизації, метрології та сертифікації

Невиконання законних вимог посадових осіб органів державного контролю якості лікарських засобів

Невиконання законних вимог посадових осіб органів Державної інспекції з енергозбереження

Невиконання законних вимог посадових осіб органів державної податкової служби

Невиконання законних вимог посадових осіб органів Державної служби з карантину рослин України

Невиконання законних вимог посадових осіб органів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України

Невиконання законних вимог посадових осіб органів морського і річкового транспорту

Невиконання законних вимог посадових осіб органів охорони культурної спадщини

Невиконання законних вимог посадових осіб органів спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю або створення

Невиконання законних вимог посадових осіб органу технічного нагляду Міністерства аграрної політики України

Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноважених органів виконавчої влади у сфері захисту рослин

Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань державного експортного контролю

Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого органу виконавчої влади у сфері регулювання ринків фінансових послуг

Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади, до компетенції якого віднесено питання захисту населення і територій від

Невиконання законних вимог посадових осіб суб'єктів державного фінансового моніторингу

Невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Рахункової палати, народного депутата України

Невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання при

Невиконання обов'язків по реєстрації в суднових документах операцій з шкідливими речовинами і сумішами

Невиконання постанов, розпоряджень, приписів, висновків, а так само інших законних вимог посадових осіб органів, установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби

Невиконання правил і норм у процесі створення, виробництва, зберігання, транспортування, використання, знешкодження, ліквідації, захоронення мікроорганізмів, біологічно активних речовин

Невиконання приписів та постанов посадових осіб органів державного пожежного нагляду

Невиконання рішення виборчої комісії, комісії з референдуму

Невиконання розпорядження державного або іншого органу про працевлаштування

Недобросовісна конкуренція

Недодержання будівельних норм, державних стандартів, норм і правил під час проектування і будівництва

Недодержання вимог щодо охорони атмосферного повітря при введенні в експлуатацію і експлуатації підприємств і споруд

Недодержання екологічних вимог під час проектування, розміщення, будівництва, реконструкції та прийняття в експлуатацію об'єктів або споруд

Недодержання стандартів при транспортуванні, зберіганні і використанні продукції

Недотримання вимог щодо ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів

Недотримання квоти демонстрування національних фільмів при використанні національного екранного часу

Незабезпечення сповіщення військовозобов'язаних і призовників про їх виклик у військові комісаріати, перешкода їх своєчасній явці на збірні пункти чи призовні дільниці

Незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань або лікувально-трудових профілакторіях

Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка

Незаконна торговельна діяльність

Незаконне вивезення з України і ввезення на її територію об'єктів тваринного і рослинного світу

Незаконне використання земель державного лісового фонду

Незаконне використання інсайдерської інформації

Незаконне використання інформації, що стала відома у зв'язку з виконанням посадових повноважень

Незаконне вилучення паспортів і прийняття їх у заставу

Незаконне входження до складу правління чи інших керівних органів суб'єктів господарювання

Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель

Незаконне одержання подарунка (дарунка)

Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України

Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України

Незаконне придбання або зберігання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку, інших засобів негласного отримання інформації

Незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних

Незаконне сприяння фізичним або юридичним особам

Незаконний відпуск або придбання бензину чи інших паливно-мастильних матеріалів

Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах

Незаконні дії щодо державних нагород

Незаконні посів та вирощування снотворного маку чи конопель

Ненадання документів, що підтверджують право власності на цінні папери

Ненадання інформації або надання недостовірної чи неповної інформації

Ненадання інформації для ведення колективних переговорів і здійснення контролю за виконанням колективних договорів, угод

Ненадання копії виборчого протоколу

Ненадання можливості оприлюднити відповідь щодо інформації, поширеної стосовно суб'єкта виборчого процесу

Ненадання транспортних засобів працівникам міліції та медичним працівникам, а також ненадання військових транспортних засобів посадовим особам Військової служби правопорядку у Збройних Силах України

Непідготовленість до роботи резервного паливного господарства

Неповернення капітаном іноземного судна перепусток на право сходження на берег осіб суднового екіпажу

Неподання або несвоєчасне подання платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов'язкових платежів)

Неподання відомостей про військовозобов'язаних і призовників

Неподання у військові комісаріати списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць

Неправомірне використання державного майна

Неправомірне втручання в діяльність державних органів, підприємств, установ і організацій

Неправомірні угоди між підприємцями

Несвоєчасне здавання виторгу

Несвоєчасне подання документів, необхідних для ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників, несповіщення їх про виклик у військові комісаріати

Неявка на виклик у військовий комісаріат

Обладнання та експлуатація установок проводового мовлення без належної реєстрації або дозволу

Обман покупця чи замовника

Одержання неправомірної вигоди

Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху

Перевищення лімітів та нормативів використання природних ресурсів

Передача замовнику або у виробництво документації, яка не відповідає вимогам стандартів

Перешкоджання проведенню огляду транспортних засобів

Перешкоджання уповноваженим особам органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у здійсненні перевірок

Перешкоджання уповноваженим особам Пенсійного фонду України, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування у проведенні перевірок

Перешкоджання явці до суду народного засідателя

Повідомлення неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану та несвоєчасна реєстрація народження дитини

Порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху

Порушення банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку України або здійснення ризикових операцій, які загрожують інтересам вкладників чи інших кредиторів банку

Порушення бюджетного законодавства

Порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини

Порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці

Порушення вимог законодавства у сфері хімічних джерел струму

Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів з безпечного ведення робіт у галузях промисловості

Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів про зберігання, використання та облік вибухових матеріалів у галузях промисловості

Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських м..

Порушення вимог нормативно-правових актів щодо технічної експлуатації електричних станцій і мереж, енергетичного обладнання

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах

Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення

Порушення вимог фінансового контролю

Порушення вимог щодо декларування особистих інтересів

Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України

Порушення вимог щодо охорони надр

Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин

Порушення вимог щодо охорони територіальних і внутрішніх морських вод від забруднення і засмічення

Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення

Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про загальний військовий обов'язок і військову службу

Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду залізничних переїздів

Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки

Порушення встановлених законодавством вимог щодо заняття народною медициною (цілительством)

Порушення встановлених правил і режиму експлуатації установок і виробництв з оброблення та утилізації відходів

Порушення встановленого законодавством порядку фінансування політичних партій та виборчих компаній в органи державної влади та органи місцевого самоврядування

Порушення встановленого порядку взяття, переробки, зберігання, реалізації і застосування донорської крові та (або) її компонентів і препаратів

Порушення встановленого порядку видачі сертифіката відповідності

Порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини, заготівлі живиці

Порушення встановленого порядку промислової переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованих спирту, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів

Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї

Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

Порушення законодавства в галузі державного експортного контролю

Порушення законодавства з фінансових питань

Порушення законодавства під час планування і забудови територій

Порушення законодавства про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців

Порушення законодавства про державну таємницю

Порушення законодавства про друковані засоби масової інформації

Порушення законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності

Порушення законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття

Порушення законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими поховання

Порушення законодавства про захист прав споживачів

Порушення законодавства про захист рослин

Порушення законодавства про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

Порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти

Порушення законодавства про ліцензування певних видів господарської діяльності

Порушення законодавства про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

Порушення законодавства про Національний архівний фонд та архівні установи

Порушення законодавства про об'єднання громадян

Порушення законодавства про племінну справу у тваринництві

Порушення законодавства щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом

Порушення законодавства, що регулює виробництво, експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, матриць, експорт, імпорт обладнання чи сировини для їх виробництва

Порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом

Порушення законодавства, що регулює фінансові механізми здійснення інвестицій у будівництво житла

Порушення землекористувачами правил утримання ділянок, прилеглих до автомобільних шляхів   

Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України

Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму

Порушення обмежень щодо заняття підприємницькою діяльністю та вимог щодо сумісництва

Порушення порядку або строків подання інформації про дітей-сиріт і дітей, які залишилися без опіки (піклування) батьків

Порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням засобів масової інформації

Порушення порядку ведення податкового обліку, надання аудиторських висновків

Порушення порядку взяття на облік та строків заселення жилих будинків і жилих приміщень

Порушення порядку видачі документа дозвільного характеру

Порушення порядку видобутку, виробництва, використання та реалізації дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів

Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами

Порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв

Порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу або впливу на неї фізичних та біологічних факторів

Порушення порядку здійснення діяльності, спрямованої на штучні зміни стану атмосфери і атмосферних явищ

Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг

Порушення порядку надання фінансової (матеріальної) підтримки для здійснення виборчої компанії

Порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави

Порушення порядку опублікування документів, пов'язаних з підготовкою і проведенням виборів, референдуму

Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій

Порушення порядку перевірки технічного стану транспортного засобу

Порушення порядку подання або використання даних державних статистичних спостережень

Порушення порядку подання відомостей про виборців чи списків виборців, списків громадян, які мають право брати участь у референдумі, та використання таких списків

Порушення порядку подання декларації про доходи та ведення обліку доходів і витрат

Порушення порядку подання інформації та виконання рішень Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень

Порушення порядку подання фінансової звітності та ведення бухгалтерського обліку при ліквідації юридичної особи

Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах           

Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них

Порушення порядку прийняття рішення про передачу ведення реєстру власників іменних цінних паперів або порядку передачі ведення реєстру власників іменних цінних паперів

Порушення порядку провадження господарської діяльності

Порушення порядку проведення розрахунків

Порушення порядку розкриття інформації на фондовому ринку

Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях

Порушення порядку розробки, виготовлення, реалізації спеціальних засобів самооборони   

Порушення порядку та умов ведення насінництва та розсадництва

Порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування      

Порушення порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи

Порушення порядку формування та застосування цін і тарифів

Порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності

Порушення права громадянина на ознайомлення зі списком виборців, списком громадян, які мають право брати участь у референдумі

Порушення права державної власності на води

Порушення права державної власності на ліси

Порушення права державної власності на надра

Порушення права державної власності на тваринний світ

Порушення права на інформацію

Порушення права на користування приміщеннями під час виборчої компанії

Порушення правил адміністративного нагляду

Порушення правил безпеки польотів

Порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами або неподання чи подання звітності щодо утворення, використання, знешкодження та видалення відходів

Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів, а так само виготовлення, ввезення, реалізація та використання самонабірних печаток

Порушення правил використання земель

Порушення правил використання об'єктів тваринного світу

Порушення правил випуску судна в плавання або допуск до керування судном осіб, які не мають відповідного документа

Порушення правил виробництва, ремонту, продажу та прокату засобів вимірювальної техніки

Порушення правил відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень

Порушення правил відновлення і поліпшення лісів, використання ресурсів спілої деревини

Порушення правил водокористування

Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та заліз

Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом,  і погоничами тварин

Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна

Порушення правил застосування засобів вимірювальної техніки

Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони

Порушення правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів

Порушення правил і вимог проведення робіт по геологічному вивченню надр

Порушення правил і норм ядерної та радіаційної безпеки

Порушення правил користування енергією чи газом

Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями

Порушення правил користування засобами автомобільного транспорту та електротранспорту

Порушення правил користування засобами залізничного транспорту

Порушення правил користування засобами морського транспорту

Порушення правил користування річковими і маломірними суднами

Порушення правил міжнародних польотів

Порушення правил навчання карате

Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом

Порушення Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг

Порушення правил охорони водних ресурсів

Порушення Правил охорони електричних мереж

Порушення правил охорони ліній і споруд зв'язку

Порушення Правил охорони магістральних трубопроводів

Порушення правил охорони смуги відводу автомобільних шляхів

Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду

Порушення правил перевезення небезпечних речовин і предметів на транспорті

Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів

Порушення правил передачі відходів

Порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на залізничному транспорті

Порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на морському транспорті

Порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на річковому транспорті і маломірних суднах

Порушення правил поведінки на повітряному судні

Порушення правил пожежної безпеки на залізничному, морському, річковому і повітряному транспорті

Порушення правил про валютні операції

Порушення правил про взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж загального користування

Порушення правил реалізації, експлуатації радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, а також користування радіочастотним ресурсом України

Порушення правил реєстрації торговельних суден

Порушення правил створення, поповнення, зберігання, використання або державного обліку зоологічних, ботанічних колекцій та торгівлі ними

Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю

Порушення правил торгівлі на ринках

Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами

Порушення правил тримання собак і котів

Порушення правил утримання баз (споруд) для стоянки маломірних суден

Порушення правил щодо боротьби з карантинними шкідниками і хворобами рослин та бур'янами

Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог

Порушення правил, норм і стандартів при утриманні шляхів, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на дорогах місць провадження робіт

Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на залізничному, морському, річковому та автомобільному транспорті

Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на повітряному транспорті

Порушення правил, що забезпечують безпеку експлуатації суден на внутрішніх водних шляхах

Порушення працівниками підприємств, установ, організацій правил зберігання або перевезення вогнепальної,    холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

Порушення працівниками торговельних підприємств (організацій) порядку продажу вогнепальної, холодної чи  пневматичної зброї і бойових припасів

Порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон України

Порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм

Порушення строків повернення тимчасово зайнятих земель або неприведення їх у стан, придатний для використання за призначенням

Порушення умов видачі векселів

Порушення умов і правил здійснення міжнародних автомобільних перевезень пасажирів і вантажів

Порушення умов і правил проведення повірки і калібрування засобів вимірювальної техніки та виконання вимірювань

Порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами

Порушення умов розповсюдження і демонстрування фільмів, передбачених державним посвідченням на право розповсюдження і демонстрування фільмів

Порушення чи невиконання колективного договору, угоди

Порушення, зв'язані з використанням газу

Порушення, пов'язані з неефективною експлуатацією паливо- і енерговикористовуючого устаткування

Потрава посівів, зіпсуття або знищення зібраного врожаю сільськогосподарських культур, пошкодження насаджень колективних сільськогосподарських підприємств, інших державних і громадських чи фермерських господарств

Поширювання неправдивих чуток

Пошкодження автомобільних дорог, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення

Пошкодження водогосподарських споруд і пристроїв, порушення правил їх експлуатації

Пошкодження газопроводів при провадженні робіт

Пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, шкідливими викидами, відходами і покидьками

Пошкодження сінокосів і пасовищних угідь на землях державного лісового фонду

Пошкодження таксофонів

Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення

Прийняття на роботу без паспорта

Прийняття на роботу військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку

Приховування або перекручення даних земельного кадастру

Приховування інформації про діяльність емітента

Приховування перевищення встановлених лімітів на обсяги утворення та розміщення відходів

Приховування, перекручення або відмова від надання повної та достовірної інформації за запитами посадових осіб і зверненнями громадян та їх об'єднань щодо безпеки утворення відходів та поводження з ними

Провезення ручної кладі понад установлені норми і неоплаченого багажу

Проживання без паспорта

Протидія тимчасовій адміністрації або ліквідації банку

Прояв неповаги до суду

Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель

Публічні заклики до невиконання вимог працівника міліції чи посадової особи Військової служби правопорядку у Збройних Силах України

Розголошення відомостей про заходи безпеки щодо особи, взятої під захист

Розміщення цінних паперів без реєстрації їх випуску або порушення порядку здійснення емісії цінних паперів           

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді

Самовільне будівництво будинків або споруд

Самовільне використання транспортних засобів, машин чи механізмів або зберігання транспортних засобів у невстановлених місцях

Самовільне випалювання рослинності або її залишків

Самовільне відхилення від проектів внутрігосподарського землеустрою

Самовільне зайняття земельної ділянки

Самовільне сінокосіння і пасіння худоби, самовільне збирання дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід

Самоправне зайняття жилого приміщення

Самоуправство

 

Справи в порядку виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення 1

 

Старі показники

Створення перешкод у виконанні робіт, пов'язаних з обслуговуванням об'єктів електроенергетики

Створення умов для організації і проведення з порушенням установленого порядку зборів, мітингів, вуличних походів або демонстрацій

Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку

Торгівля з рук у невстановлених місцях

Умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрата їх з необережності

Умисне зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності

Умисне приховування джерела зараження венеричною хворобою

Ухилення від виконання або несвоєчасне виконання законних вимог Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку або її уповноважених осіб

Ухилення від виконання або несвоєчасне виконання приписів Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії

Ухилення від виконання або несвоєчасне виконання рішень Національної комісії регулювання електроенергетики України

Ухилення від виконання законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів

Ухилення від виконання законних вимог прокурора

Ухилення від відшкодування майнової шкоди, заподіяної злочином підприємствам, установам, організаціям або громадянам

Ухилення від медичного огляду чи медичного обстеження

Ухилення від обстеження і профілактичного лікування осіб, хворих на венеричну хворобу

Ухилення від проходження огляду на стан сп'яніння

Ухилення від реалізації вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

Ухилення від участі в переговорах щодо укладення, зміни або доповнення колективного договору, угоди

Участь водіїв мотоциклів та інших транспортних засобів у групових пересуванні, зупинці чи стоянці

 

Бездіяльність військової влади 1

Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки 1

Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування 1

Відмова від виконання наказу або інших законних вимог командира (начальника) 1

Здійснення суб'єктом господарювання господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки 1

Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем 1

Невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції 1

Невиконання законних вимог судді Конституційного Суду України, Колегії суддів, Сенату, Великої палати Конституційного Суду України 1

Невиконання законних вимог посадових осіб Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів 1

Невиконання законних вимог посадових осіб Національного антикорупційного бюро України 1

Невиконання законних вимог посадових осіб Служби безпеки України 1

Невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну регуляторну політику, політику з питань нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської 1

Недбале ставлення до військової служби 1

Незаконні вимоги до документа, що подається суб'єктом господарювання до органу державної влади або органу місцевого самоврядування 1

Неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей 1

Необережне знищення або пошкодження військового майна 1

Несплата аліментів 1

Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень 1

Порушення вимог законодавства у сфері енергетичної ефективності будівель 1

Порушення вимог законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля 1

Порушення законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля 1

Порушення вимог щодо комерційного обліку теплової енергії, гарячої та питної води 1

Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів 1

Порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин 1

Порушення встановленого законом порядку отримання інформації з Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру 1

Порушення заборони розміщення ставок на спорт, пов'язаних з маніпулюванням офіційним спортивним змаганням 1

Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї 1

Порушення порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень 1

Порушення порядку здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності 1

Порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції 1

Порушення правил користування енергією, водою чи газом 1

Порушення правил несення бойового чергування 1

Порушення правил несення прикордонної служби 1

Порушення правил паркування транспортних засобів 1

Порушення правил поводження із зброєю, а також речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення 1

Прояв неповаги до суду або Конституційного Суду України 1

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями 1

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями 1

 

Коефіцієнт складності цивільних справ

Адміністративне провадження (КАСУ)

Заява про забезпечення позову, доказів 2

про забезпечення доказів 1

про забезпечення позову 2

про скасування заходів забезпечення позову 1

Заяви про перегляд заочного рішення 2

 

Наказне провадження       

Розгляд заяв про скасування судового наказу 2

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку 2

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на заявлену вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати 2

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на заявлену вимогу, яка ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі 2

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на іншу вимогу 2

заявлено вимогу про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов'язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб 2

компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача, боржника, дитини або транспортних засобів боржника 2

на вимогу, яка ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі 2

повернення вартості товару неналежної якості, якщо є рішення суду, яке набрало законної сили, про встановлення факту продажу товару неналежної якості, ухвалене на користь невизначеного кола споживачів 2

присудження аліментів на дитину в розмірі тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов'язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших зацікавлених осіб 2

стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості 2

стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати 2

заявлено вимогу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, якщо ця вимога не пов'язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб 2

компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача, боржника, дитини або транспортних засобів боржника 2

на вимогу, яка ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі 2

на іншу вимогу 2

повернення вартості товару неналежної якості, якщо є рішення суду, яке набрало законної сили, про встановлення факту продажу товару неналежної якості, ухвалене на користь невизначеного кола споживачів 2

присудження аліментів на дитину в розмірі тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов'язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших зацікавлених осіб 2

стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості 2

стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати 2

 

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу 2

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку 2

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати 2

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу, яка ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі 2

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на іншу вимогу 2

 

Окреме провадження 2

Інші справи 2

Справи про визнання спадщини від умерлої 3

Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою 3

Справи про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі 5

Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення 2

Справи про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності 4

Справи про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку 2

Справи про видачу і продовження обмежувального припису 3

Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи 1

Справи, що виникають із сімейних правовідносин 2

 

Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи про визнання фізичної особи недієздатною 1

Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи 1

Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи про поновлення цивільної дієздатності 1

Справи про обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу 2

Справи про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність 2

Справи про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб 3

Справи про скасування рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою 2

Справи про усиновлення 5

 

Справи, що виникають із сімейних правовідносин

Справи, що виникають із сімейних правовідносин встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя 2

Справи, що виникають із сімейних правовідносин надання права на шлюб 2

Справи, що виникають із сімейних правовідносин поновлення шлюбу після його розірвання 1

Справи, що виникають із сімейних правовідносин розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей 1

 

Перегляд постанови (ухвали) за нововиявленими обставинами

Встановлена Конституційним Судом України неконституційність закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконане 9

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправдиві показання свідка, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення 5

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправильний висновок експерта, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення 5

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправильний переклад, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення 5

Встановлені вироком суду, що набрав законної сили, фальшивість документів або речових доказів, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення 5

Істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи 2

Скасування судового рішення, яке стало підставою для ухвалення рішення чи постановления ухвали, що підлягають перегляду 2

 

Позовне провадження        10

Звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису) 2

Інші справи позовного провадження 3

 

Спори про захист немайнових прав фізичних осіб 10

Спори про захист честі, гідності та ділової репутації 10

Спори про захист честі, гідності та ділової репутації до засобів масової інформації 10

 

Спори про не договірні зобов'язання 8

Спори про відшкодування шкоди 8

Спори про відшкодування шкоди завданої внаслідок вчинення злочину 6

Спори про відшкодування шкоди завданої внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг) 8

Спори про відшкодування шкоди завданої державі внаслідок корупційного правопорушення 3

Спори про відшкодування шкоди завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи 6

Спори про  відшкодування шкоди завданої майну фізичних або юридичних осіб 7

Спори про відшкодування шкоди завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу що здійснює оперативно-розшукову діяльність, судове розслідування, прокуратури або суду 3

Спори про відшкодування шкоди завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища 8

Спори про відшкодування шкоди завданої фізичній або юридичній особі внаслідок незаконних рішень, дій або бездіяльності суб'єкта, який здійснює заходи щодо запобігання і протидії корупції 3

Спори про відшкодування шкоди незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу дізнання, досудового слідства, прокуратури або суду 7

Спори про відшкодування шкоди фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення 3

Спори про відшкодування шкоди завданої внаслідок вчинення домашнього насильства 8

Спори про відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду 3

 

Спори про право власності та інші  речові права 6

Спори про право власності та інші речові права на чуже майно 6

Спори про  право власності та інші речові права володіння чужим майном 6

Спори про  право власності та інші речові права з приводу сервітутів 5

Спори про право користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій) 6

Спори щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис) 6

Спори про право власності та інші речові права про державну власність 4

Спори про  право власності та інші речові права про комунальну власність 4

 

Спори про право власності та інші речові права про приватну власність 6

Спори про припинення права власності на земельну ділянку 6

Спори про самочинне будівництво 4

Спори про право інтелектуальної власності 5

Спори з приводу інших об'єктів промислової власності 5

Спори про  право інтелектуальної власності: спори про авторське право 5

Спори про право інтелектуальної власності: спори про право на винахід, корисну модель, промисловий зразок та раціоналізаторські пропозиції 5

Спори про  право інтелектуальної власності: спори про суміжні права 5

Спори про право інтелектуальної власності: спори про торговельну марку та товарний знак 5

Спори про спадкове право 6

Спори, пов'язані із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів» 8

 

Спори, що виникають із договорів 8

Спори, що виникають із договорів дарування 7

Спори, що виникають із договорів довічного утримання 8

Спори, що виникають із договорів купівлі-продажу 7

Спори, що виникають із договорів надання послуг 8

Спори, що виникають із договорів найму (оренди) 8

Спори, що виникають із договорів підряду 8

Спори, що виникають із договорів позики, кредиту, банківського вкладу 7

Спори, що виникають із договорів страхування 9

 

Спори, що виникають із договорів страхування

з них спори про відшкодування шкоди, заподіяної від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності 9

 

Спори, що виникають із житлових правовідносин 7

Спори, що виникають із житлових правовідносин про визнання особи такою, що втратила право    користуванням жилим приміщенням 5

Спори, що виникають із житлових правовідносин про виселення 7

Спори, що виникають із житлових правовідносин про стягнення плати за користування житлом 3

Спори, що виникають із земельних правовідносин 7

 

Спори, що виникають із сімейних правовідносин 5

Спори, що виникають із сімейних правовідносин про встановлення батьківства або материнства 4

Спори, що виникають із сімейних правовідносин про позбавлення батьківських прав 5

Спори, що виникають із сімейних правовідносин про розірвання шлюбу 1

Спори, що виникають із сімейних правовідносин про стягнення аліментів 2

Спори, що виникають із сімейних правовідносин про надання дозволу на виїзд неповнолітньої дитини за межі України 3

 

Спори, що виникають із трудових правовідносин 8

Спори, що виникають із трудових правовідносин про виплату заробітної плати 3

Спори, що виникають із трудових правовідносин про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної працівниками підприємству, установі, організації 7

Спори, що виникають із трудових правовідносин про поновлення на роботі 8

Справи про визнання необґрунтованими активів та їх витребування 8

 

Розгляд клопотань про визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні 1

Клопотання про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню 1

Клопотання про визнання та звернення до виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню 1

 

Скарги на дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби, що розглядаються в порядку цивільного судочинства 3

Справи у порядку виконання судових рішень у цивільних справах 2

 

Старі категорії

 

Адміністративне провадження (КАСУ)

Спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби

непрямими методами визначення податкового збору 7

про виплату заробітної плати 5

про стягнення виплат

військовослужбовцям 7

державним службовцям 7

працівникам Служби безпеки України, органів прокуратури та внутрішніх справ 7

суддям 7

про усунення обмежень у реалізації права на мирні зібрання з боку органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, повідомлених про проведення таких заходів 7

щодо оскарження рішень про притягнення до адміністративної відповідальності (крім спорів, пов'язаних з проходженням публічної служби) 5

 

Спори за зверненнями суб'єкта владних повноважень, у тому числі їх органів на місцях

Державної податкової адміністрації України та її органів (усього)

щодо визнання угод та установчих документів недійсними 6

за зверненням Генеральної прокуратури України в інтересах фізичних або юридичних осіб 6

про визнання страйку незаконним 6

про обмеження проведення заходів, передбачених статтею 39 Конституції України (збори, мітинги, походи і демонстрації) 6

про примусовий розпуск (ліквідацію) об'єднання громадян 6

щодо тимчасової заборони (зупинення) окремих видів або всієї діяльності об'єднання громадян, у тому числі політичних партій 6

 

Спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його дій або бездіяльності, рішень (правових актів індивідуальної дії) (крім пов'язаних із виборчим процесом або процесом референдуму)

відповідачем у яких є закордонне дипломатичне чи консульське представництво України, їхня посадова чи службова особа 6

відповідачем у яких є Пенсійний фонд України або його територіальні управління з приводу обчислення пенсійних виплат 6

з приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби, її посадової або службової особи 5

заяви на відмову органу державної реєстрації актів цивільного стану внести виправлення в актовий запис цивільного стану 6

про анулювання реєстраційного свідоцтва політичної партії, про заборону (примусовий розпуск, ліквідацію) політичної партії 6

щодо податкового рішення - повідомлення, виданого Державною податковою адміністрацією України або її територіальними органами 1

із них, пов'язаною з нарахуванням зобов'язань щодо сплати податків та зборів, державного мита 6

із них, пов'язаною з нарахуванням зобов'язань щодо сплати податків та зборів, єдиного податку 6

із них, пов'язаною з нарахуванням зобов'язань щодо сплати податків та зборів, митного збору 6

із них, пов'язаною з нарахуванням зобов'язань щодо сплати податків та  зборів, плату (податок) за землю 6

із них, пов'язаною з нарахуванням зобов'язань щодо сплати податків та зборів,  рентних платежів 6

 

Спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів), виданих

Верховою Радою Автономної Республіки Крим 6

Міністерствами 6

 

Центральними органами виконавчої влади, у тому числі зі спеціальним статусом (усього)

Міністерством внутрішніх справ України 6

Міністерством з питань житлово-комунального господарства 6

Міністерством з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи 6

Міністерством з питань праці та соціальної політики України 6

Міністерством оборони України 6

Міністерством охорони здоров'я України 6

Міністерством фінансів України 6

 

Спори щодо правовідносин, пов'язаних із виборчим процесом чи процесом референдуму (усього)

оскарження рішень, дій або бездіяльності

дільничних виборчих комісій та їх членів

організації голосування на виборчій дільниці 5

підрахунку голосів на виборчій дільниці 5

засобів масової інформації, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації

спростування опублікованих ними неправдивих відомостей про кандидата чи партію (блок), що висунули кандидата 4

ініціативних груп референдуму, інших суб'єктів ініціювання референдуму 4

кандидатів, їхніх довірених осіб 4

комісій з референдуму та їх членів 5

органів виконавчої влади, їхніх посадових та службових осіб 5

органів місцевого самоврядування, їхніх посадових та службових осіб 5

офіційних спостерігачів від суб'єктів виборчого процесу 5

партії (блоку), місцевої організації партії (блоку місцевих організацій партії), їхніх посадових осіб та уповноважених осіб 4

підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб 4

 

територіальних (окружних) виборчих комісій та їх членів

підсумків голосування на територіальному виборчому окрузі 5

складу дільничних виборчих комісій 5

центральної виборчої комісії та її членів 5

уточнення списку виборців 1

 

Наказне провадження

Розгляд заяв про скасування судового наказу

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку боржника

Розгляд заявпро скасування судового наказу виданого на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку дитини

Розгляд заяв про скасування судового наказу виданого на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку транспортних засобів боржника

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку боржника

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку відповідача

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку дитини

Розгляд прийнятих заяв про видачу судового наказу на вимогу про компенсацію витрат на проведення розшуку транспортних засобів боржника

 

Перегляд постанови (ухвали) за нововиявленими обставинами

Встановлена вироком суду, що набрав законної сили, вина судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено незаконне або необґрунтоване рішення 5

 

Позовне провадження

Спори, що виникають із земельних правовідносин про паювання землі

 

 

В категоріях справ де не визначено коефіцієнт складності вважається, що коефіцієнт складності є 1.

 

  1. Прикінцеві положення

10.1. Ці Засади набирають чинності з  14 вересня 2015 року.

10.2. Із дня набрання чинності цих Засад втрачає чинність в частині особливості розподілу судових справ рішення зборів суддів Ленінського районного суду м. Полтави № 6 від 15.04.2015 року та № 8 від 19.05.2015 року.

 

 

 

 

 

Додаток 1

до пункту 6.10

 

 

Довідка

     Суддя____________________________________________________________/ПІБ/

з «_______»______________20____року перебуває на лікарняному.

 

Помічник судді                                         /підпис/                                        ПІБ

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до пункту 6.10

 

 

Довідка

     Суддя__________________________________________/ПІБ/ з ______год ______ хв

 «_______»______________20____року перебуває в нарадчій кімнаті по справі №____________________ провадження №_____________________________ суть справи

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________    

Проголошення судового рішення орієнтовно відбудеться о ______год ______ хв  «_______»______________20____року

 

Помічник судді                                         /підпис/                                        ПІБ