flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Минулого тижня у ВРП розподілено 950 скарг на суддів

07 листопада 2023, 11:03

З 1 листопада 2023 року відновлено розподіл між членами Ради скарг щодо дисциплінарного проступку судді та скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора.

Секретаріат Вищої ради правосуддя послідовно здійснює авторозподіл між членами Ради скарг щодо дисциплінарного проступку судді. За минулий тиждень розподілено 911 скарг, дисциплінарне провадження в яких не завершено попереднім складом Ради та скарг, які надійшли з 5 серпня 2021 року до 31 жовтня 2023 року. Також розподілено 39 нових справ, які надійшли з 1 листопада.

У процесі авторозподілу здійснюється об’єднання скарг  різних заявників стосовно одного й того самого судді чи скарг стосовно суддів різних судових інстанцій, які здійснювали судочинство в одній судовій справі. Окремі справи можуть містити 15-20 проваджень, які потребують об’єднання.  Тож цей кропіткий процес потребує більше часу.

Вища рада правосуддя у своїй діяльності сповідує принципи прозорості та транспарентності, наслідком цього, зокрема, є те що інформація про уже розподілені скарги (протоколи про автоматизований розподіл) розміщена у рубриці «Реєстр автоматизованого розподілу матеріалів між членами ВРП» у розділі «Діяльність» на сайті ВРП. Під час пошуку скарги слід орієнтуватися на фактичну дату її подання. У реєстрі є можливість ознайомитись з усіма аспектами авторозподілу тієї чи іншої скарги.

Вища рада правосуддя

2023 © Всі права захищені