flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивця проведе за гратами 12 років!

08 лютого 2018, 11:48

31 січня 2018 року Роздільнянський районний суд Одеської області визнав винним громадян Я. обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2. п.12 ст. 115, ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 122 КК України (умисне вбивство вчинене за попередньою змовою групою осіб, умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, умисне середньої тяжкості тілесні ушкодження) та К. обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 122 КК України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, умисне середньої тяжкості тілесні ушкодження).

Згідно вироку суду, 21.01.2017 року в період часу з 18.30 годин по 20.30 годин, перебуваючи в приміщенні кухні у будинку с. Степове, Роздільнянського району, Одеської області під час спільного вживання алкогольних напоїв, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, обвинувачені К., інша особа, Я., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи навмисно з метою спричинення тілесних ушкоджень, затіяли бійку, в ході якої нанесли Г. тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.

В переривах між бійками всі чоловіки продовжували вживати алкогольні напої.

В подальшому в період часу з 20.30 години по 02.00 годину Я., інша особа, перебуваючи в приміщенні кухні у будинку с. Степове, Роздільнянського району в стані алкогольного сп’яніння, де також знаходився після побиття потерпілий Г., знову вчинили бійку, в ході якої Я.,  використовуючи кухонний ніж, який знаходився  в приміщенні кухні вказаного домоволодіння, навмисно наніс Г. колото-різані і різані рани м'яких тканин  шиї та підборіддя, кваліфіковані як тілесні ушкодження легкого ступеню тяжкості, після чого у іншої особи та Я. виник спільний умисел направлений на умисне позбавлення Г. життя, з метою недопущення розголошення останнім відомостей про його побиття.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел направлений на умисне позбавлення життя Г., інша особа, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння руками почав закривати отвори рота і носа Г., а Я. перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння утримував Г. для подолання опору останнього та доведення спільного умислу направленого на умисне вбивство до завершення, в результаті чого заподіяли потерпілому тілесні ушкодження не сумісні із життям.

Таким чином, суд визнав винними громадян:

- Я. у скоєнні кримінального правопорушення передбачених ч. 2. п.12 ст. 115, ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 122 КК України та призначив йому покарання у вигляді 12років позбавлення волі

- К. у скоєнні кримінального правопорушення передбачених ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 122 КК України та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. На підставі п. «г» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016р. звільнити К.  від відбування призначеного судом покарання  по амністії.

По даній справі затримано ще одного фігуранта, розгляд якої буде проходити в Суворовському суді м. Одеси.

 Звернемо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.