flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Грабіжника взято під варту

23 лютого 2021, 11:11

22 лютого  2021 року,  Слідчим суддею Котовського міськрайонного суду Одеської області Вергопуло А.К., розглянуто клопотання слідчого СВ Подільського ВП ГУНП в Одеській області  про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці відносно громадянина Р., підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 186 ч. 2  Кримінального Кодексу України.

Згідно клопотання слідчого, 19.02.2021 року, в період часу з 03.00 по 05.00 годину, підозрюваний Р., разом з невстановленою особою, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,   знаходячись в приміщенні залізничного вокзалу ст. Чубівка Подільського району Одеської області, застосувавши фізичне насилля до потерпілого С.,  відкрито заволодів майном потерпілого на загальну суму 2500 грн.

 Дії підозрюваного О., кваліфікуються за ч.2 ст. 186 Кримінального Кодексу України, як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб.  За санкцією даної статті  передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Слідчий суддя, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши додані до клопотання матеріали, прийшов до висновку про доцільність задоволення клопотання слідчого та застосував до підозрюваного  Р., запобіжний захід у вигляді  тримання  під   вартою  терміном на  60 днів без.