flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПИВНА «ЕПІДЕМІЯ»

18 серпня 2017, 11:04

             4 серпня відзначався Міжнародний день пива - слабоалкогольного напою, який користується великою популярністю. Однак нестриманість, відсутність почуття міри і його можуть перетворити в фактор правопорушень.

            «Випивши холодного пива, мешканець Приморського сів за кермо своєї автівки. На одній з вулиць відомого курортного селища  Кілійського району його зупинили співробітники поліції. Перевірка приладом «Драгер» показала алкогольне сп'яніння відповідного водія ».

             В ході судового розгляду правопорушник не заперечував, що випив пляшку пива. Але не погоджувався з тим, що всього півлітра напою зробили його нетверезим і нездатним адекватно керувати автомобілем. Подібні виправдання не подіяли. Визнавши результати екпертизи, суддя Кілійського райсуду Наталія Ібадова, по ч. 1 ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення наклала на водія який керував автомобілем у нетерезвому стані штраф в розмірі 10 тис. 200 грн. і на рік позбавила його права керувати транспортними засобами.

            На жаль, це далеко не єдиний випадок зневаги водіями найсуворішої заборони на водіння в нетверезому стані. Статистичні дані розгляду справ про адміністративні правопорушення за 6 місяців 2017 року, показали, що за цей період розглянуто 38 справ. У дохід держави стягнуто штраф на суму 173 400 гривень.

            Друге півріччя також почалося напружено, тільки 25 липня Кілійський районний суд розглянув чотири  адміністративні протоколи щодо жителів  міста Вилково та с. Приморського і двох - з Кілії. Троє з них, будучі напідпитку, керували легковими автомобілями, один - мопедом «Хонда». У двох епізодах знову звучалі «виправдання» з приводу однієї пляшки пива. Покарання за вказаними протоколами накладено, з врахуванням скаєння пропорушення вперше.

             Водії транспртних засобім мають знати, що повторний випадок керування транспортом в нетерезвому стані карається  штрафом в розмірі 20 тис. 400 грн. і трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.

 

помічник судді Кілійського райсуду Олег Касьяненко.