flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету завітали до суду

01 травня 2023, 11:26

28 квітня 2023 року студенти 1 курсу  Ізмаїльського державного гуманітарного університету які вивчають право, разом зі своїм викладачем завітали до Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

Зустріла та привітала студентів у приміщенні суду заступник керівника апарату суду Наталія Сиротенко та провела коротеньку  екскурсію приміщенням суду. Студенти  відвідали архів суду, подивилися як зберігаються справи ,поспілкувалися та отримали відповіді на запитання щодо строків зберігання та порядку знищення судових справ.  Студенти  були вражені кількістю справ, що тут знаходяться. З цікавістю розглядали стелажі зі справами які зберігаються з 1947 року.

 

Далі студентам було запропоновано оглянути зал судового засідання. Наталія Сиротенко розповіла які місця в залі займають учасники судового процесу, де знаходиться обвинувачений чи підозрюваний, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, прокурори, захисники, потерпілі, свідки. Після чого студенти були ознайомлені з діяльністю та структурою суду.

Голова суду Олександр Присакар спілкувався зі студентами та розповів  як стати суддею, які вимоги до кандидатів на посаду судді, порядок призначення на посаду судді, кваліфікаційний іспит, проведення конкурсу на зайняття вакантної посади, призначення на посаду судді.

 

Студенти, залишаючи стіни будівлі суду, подякували працівникам суду за теплий прийом та цікаву екскурсію.

 

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд ми завжди Вам раді!