flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення правової обізнаності молоді

04 березня 2024, 14:20

    01 березня 2024 року до Трускавецького міського суду Львівської області завітали учні  9-Б класу  середньої загальноосвітньої школи № 1 м. Трускавця з вчителем Богданом ВОРОНКО.

    Керівник апарату суду Віталій КОРЧИНСЬКИЙ зустрів учнів та провів до зали судових засідань. Суддя-спікер  Тетяна ВАСИЛЮК  розповіла слухачам про порядок роботи Трускавецького міського суду Львівської області, його діяльність, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади,  порядок ухвалення судових рішень і принципи розгляду судових справ, категорії справ, що розглядаються суддями. Також жвавий ажіотаж у юних слухачів викликали теми: «Особливості відповідальності неповнолітніх за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень».

   Діти змогли побачити мантію і нагрудний знак судді та зробити фото.

  Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері.  Діти залишились сповненими приємних вражень від проведеного заходу. 

    Хочемо наголосити, що такі заходи є корисними не тільки для дітей, школярів, а й для самих суд­дів та працівників апарату суду. Зустрічі з талановитою молоддю налаштовують на позитив­не мислення та допомагають формувати пра­вову культуру у державі, сприяють популяризації інституту судової влади серед молодих людей, розвивають морально-етичні якості дітей, формують позитивний образ права як державного інституту. Основною метою таких заходів є виховання достойного покоління в правовій державі, пропагування правової освіти, відно­влення  довіри до судової влади.