flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок Справедливості

26 лютого 2024, 10:52

22 лютого 2024 року суддя спікер Трускавецького міського суду Львівської області Тетяна Василюк спільно з Ювенальною поліцією  провели просвітницький захід для учнів 2-А класу НВК «СЗШ №2-гімназія».

Гостей зустрів керівник апарату Віталій Корчинський, який провів екскурсію приміщенням суду та запросив дітей до зали судових засідань.

Суддя Трускавецького міського суду Тетяна Василюк розповіла школярам основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади.

Діти переглянули анімаційні мультфільми «Їжак проти Рака» і «Слон проти Жирафи»  та спробували себе в ролі суддів.  За результатами розгляду спорів суддею-спікером було проведено жваве обговорення питань щодо вирішення конфліктних ситуацій, які виникають в житті людей. Діти ділилися думками щодо справедливого врегулювання суперечки між учасниками спору, аналізували складні життєві ситуації, відстоювали свою позицію.

Зустріч проходила невимушено та у дружній атмосфері. На згадку про «Урок справедливості» діти отримали диплом Дитячого правового клубу «Справедливці» і наліпки членів Клубу «Справедливці».  Всі учасники залишились сповненими приємних вражень від проведеного заходу.                                                                                               

 

Сяючі очі та щасливі посмішки дітей  надихають продовжувати проведення комунікативних заходів для покращення правової освіти молодого покоління наших громадян.