flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Популяризації інституту судової влади серед молоді

22 січня 2024, 17:19

    22 січня 2024 року до Трускавецького міського суду Львівської області завітали учні  9-в класу  середньої загальноосвітньої школи № 1 м. Трускавця.

    Заступник керівника апарату суду Ірина ЛЕСОВИЧ зустріла школярів та провела до зали судових засідань. Суддя-спікер  Тетяна ВАСИЛЮК  розповіла слухачам про порядок роботи Трускавецького міського суду Львівської області, його діяльність, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади,  порядок ухвалення судових рішень і принципи розгляду судових справ, категорії справ, що розглядаються суддями. Також жвавий ажіотаж у юних слухачів викликали теми: «Особливості відповідальності неповнолітніх за вчинення адміністративних правопорушень та злочинів».

   Діти змогли побачити мантію і нагрудний знак судді та зробити фото.

   Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері.  Діти залишились сповненими приємних вражень від проведеного заходу. 

   Проведення таких заходів є корисним, оскільки допомагають формувати пра­вову культуру у державі, сприяють популяризації інституту судової влади серед молодих людей, розвивають морально-етичні якості дітей, формують позитивний образ права як державного інституту.