flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тимчасове посилення обмежувальних карантинних заходів.

24 березня 2021, 12:43

Сокальський районний суд повідомляє

про тимчасове посилення обмежувальних карантинних заходів.

 

    З метою забезпечення виконання Указу Президента України від 13 березня 2020 року№ 87/2020, ст. 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Протоколу № 8 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 18.03.2021 року, на виконання наказу Сокальського районного суду 2\з від 26.02.2021 року, та з метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) свою роботу Сокальський районний суд веде вживаючи усіх профілактичних і протиепідемічних заходів.

 

Рекомендуємо  громадянам та іншим особам:   

·    Всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або Skype;

·    Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання  (слабкість, кашель, задуха, утруднене дихання, лихоманка тощо), або якщо Ви (чи члени Вашої сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись з країн інфекційного ризику.

·    У разі відвідування суду, перебувати в приміщенні суду в масці, дотримуватися безпечної дистанції (1.5-2м.). При вході в приміщення суду користуватися дезинфікуючим засобом для рук, який знаходить при вході в приміщення.

·    Рекомендувати учасникам судових засідань в один із вищенаведених способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами, або відкласти судове засідання на час карантину, якщо участь є обов’язкова;

·    Знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

·    Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду.

·    Посилити профілактичну роботу з проведення поточних дезінфекційних заходів у приміщенні суду.

·    Особливий режим роботи суду адаптовується і доповнюється відповідно до ситуації в країні та регіоні, а також може бути продовжений у разі потреби.

  

Також, повідомляємо, що робота суду здійснюється з дотриманням наступних правил:

 

·    Зупинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

·    Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

     а) у кримінальних провадженнях (в тому числі слідчих суддів):

    -в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою,

    -в яких спливають строки тримання осіб під вартою;

     б) у справах про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

При можливості судовий розгляд справ здійснюється в порядку письмового провадження.

·    Суд розглядає цивільні та адміністративні справи у відсутності учасників справи, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи та якщо від них надійшли заяви про розгляд справ за їхньої відсутності, і їхнє нез’явлення не перешкоджає вирішенню спору.

·    Припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

·    Заборонено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.

·    Заборонити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо).

·    Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється;

·    Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві;

·    Відправку вихідної кореспонденції суду поштовим зв’язком здійснювати двічі на тиждень: у вівторок та п’ятницю. Відправку вихідної кореспонденції суду, що здійснюється за Журналом обліку врученої кореспонденції, здійснювати не частіше як один раз на 10 календарних днів (крім невідкладної кореспонденції).