flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали ліцеїсти

30 квітня 2024, 15:35

Петрівський районний суд Кіровоградської області радо відкрив двері для молоді – на екскурсію до суду завітали дев′ятикласники Петрівського ліцею Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області у супроводі вчителя Габович Юлії Володимирівни. Учні  познайомились з організацією роботи суду .

Екскурсію для  ліцеїстів провели керівник апарату суду Любов ДАШКОВСЬКА , заступник керівника апарату суду Наталія ДІБРОВА та судовий розпорядник Сергій РОСОЛА. Знайомство з районним судом розпочалося з пропускного режиму, який забезпечив командир Служби судової охорони Євген ЯБЛУНОВСЬКИЙ. Діти дізналися, які речі та предмети заборонено приносити до суду та чому, а  також про правила поведінки у приміщенні та під  час судових засідань.

У рамках екскурсії діти познайомились з організацією роботи суду, зокрема, канцелярії, де їм розповіли про шлях справи у суді, починаючи від подачі заяви до передачі справи до архіву. Підліткам цікаво було дізнатися про електронний суд, електронну систему документообігу, про авторозподіл справ між суддями та про те, що насправді означає вислів «шити справу». Відвідувачі побачили, як облаштоване конвойне приміщення, у якому перебувають особи під вартою, яких доставляють у судові засідання під конвоєм.

Окрема частина екскурсії – це знайомство із залою судових засідань. Тут учням розповіли про учасників судового процесу та їхнє розташування у залі, про категорії справ, які розглядає суд,  а також про технічне забезпечення процесу судочинства та можливість  проведення засідань у режимі відеоконференції. 

Такі заходи з учнівською молоддю сприяють вихованню поваги до права та закону, формують довіру суспільства до судової влади, а також допомагають підліткам у виборі майбутньої професії.

У підсумку учнів чекав сюрприз – експрес-тестування, питання якого підготували фахівці Суду спеціально до цього візиту. Приємно констатувати, що всі ліцеїсти продемонстрували відмінні знання і високий рівень засвоєння нової інформації. 

Завершилася ж зустріч теплими словами вдячності від ліцеїстів за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю Петрівського районного суду Кіровоградської області, побажаннями успішного навчання та сподіваннями на нові зустрічі в майбутньому.