flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оперативна нарада в Апеляційному суді Кіровограда

14 червня 2013, 11:15

10 червня в приміщенні апеляційного суду Кіровоградської області пройшла оперативна нарада суддів палати у кримінальних справах з керівництвом управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області.

Темою наради стало налагодження та якісне застосування в судах області при розгляді кримінальних справ в режимі відеоконференцзв’язку.

Заступник голови апеляційного суду Кіровоградської області Віктор Онуфрієв зазначив, що проведення судових засідань в режимі відеоконференції є заходом, який забезпечує оперативність судового провадження, а також безпеку осіб, які беруть участь у провадженні, сприяє виконанню судом загальних засад кримінального провадження та підвищує авторитет суду в цілому. Відеоконференцзв’язок є сучасним засобом, який покликаний заощаджувати час і гроші, що витрачаються на поїздки чи доставку в суд.

Також перед суддями палати у кримінальних справах виступив перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області Юрій Ткаченко. Він окреслив ситуацію у виправних колоніях області щодо можливості проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку. Вказав, що в цьому напрямку визначені відповідальні працівники та налагоджено технічну апаратуру.