flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОДОВЖЕНО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД У ВИГЛЯДІ ТРИМАННЯ ПІД ВАРТОЮ

19 лютого 2024, 09:46

16 лютого 2024 року ухвалою суду задоволено клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених  ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст.255-1, ч.1 ст.309 КК України.

Особа обвинувачуються в тому числі і за скоєння тяжких злочинів, що свідчить про підвищений ступінь небезпеки його діяння, з урахуванням наявності високого ступеню ризиків переховування його від суду, оскільки раніше неодноразово був судимий. Задля того, щоб обвинувачений не мав можливості без перешкод залишити своє місце проживання та перебуваючи на волі не міг вчинити нові кримінальні правопорушення, не мов можливості незаконно впливати на свідків, які під впливом погроз, умовлянь чи переконань з боку обвинуваченого могли б змінити свої показання або відмовитись від них, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжено строком до 60 днів, а саме до 15 квітня  2024 року.

Застосування інших більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не забезпечить належної процесуальної поведінки обвинуваченого та попередження ризиків.