flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни до Закону України «Про виконавче провадження» спрямовані на покращення швидкості та ефективності виконання судових рішень

15 січня 2024, 16:33

31 грудня 2023 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації».

Відповідно до цього Закону внесено ряд змін, зокрема, викладено у новій редакції частину третю статті 4 Закону України «Про виконавче провадження», якою встановлено, що виконавчий документ може бути видано у формі електронного документа, на який накладено кваліфікований електронний підпис відповідно до Закону «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги». Це забезпечує більш швидке та зручне виконання рішень суду та інших виконавчих документів.

Загалом ці нові закони спрямовані на покращення швидкості та ефективності виконання рішень суду та інших виконавчих документів, а також на забезпечення ефективнішого захисту прав та інтересів громадян.