flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи суду під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту

19 жовтня 2022, 15:03

 Рокитнянський районний суд Київської області

 

Н  А  К  А  З

 

смт. Рокитне

 

    

 19.10.2022                                                                                                       № 23

 

Про організацію роботи суду під час

повітряної тривоги або інших сповіщень

про небезпеку, які надходять від органів

цивільного захисту

 

         Відповідно до статті 3 Конституції України, статті 30  Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 №64/2022, рішення Ради суддів України від 24.02.2022 року №9, рекомендацій Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану від 02.03.2022 року, рішення Ради суддів України від 05.08.2022 року №23. з метою збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду.

НАКАЗУЮ:

1.У разі оголошення сигналу повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту, суддям Рокитнянського  районного суду Київської області оголошувати технічну перерву у судових  засіданнях.

2.Після сповіщення повітряної тривоги або надходження інших сповіщень про небезпеку від органів цивільного захисту, працівникам та суддям Рокитнянського районного суду Київської області невідкладно зачинити вікна, вимкнути електричні прилади та прослідувати до найближчої захисної споруди цивільного захисту для укриття населення або пройти до укриття коридору, що знаходиться на першому поверсі приміщення суду і захищений двома стінами та має два виходи.

3.Співробітникам Служби судової охорони та працівникам суду пропонувати відвідувачам суду та учасникам судових засідань негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від  органів цивільного захисту, та прослідувати до найближчої захисної споруди цивільного захисту для укриття населення.

4.Співробітникам Служби судової охорони під час повітряної тривоги або надходження інших сповіщень про небезпеку від органів  цивільного захисту не допускати відвідування суду громадянами та іншими особами (працівниками правоохоронних органів, прокуратури, адвокатами, учасниками судових процесів тощо).

5.Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіка призначених судових засідань вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.

6.Консультанту суду  Полив’ян Світлані  розмістити на дошці оголошень суду перелік найближчих до суду захисних споруд цивільного захисту для укриття населення.

7.Головному спеціалісту Голованову Максиму  розмістити текст наказу на сайті суду та повідомити всі суди, що під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів  цивільного захисту, справи у режимі відеоконференцзв’язку будуть призупинені до закінчення відповідних сигналів.

8.Консультанту суду  Полив’ян Світлані  довести зміст наказу до суддів, працівників апарату суду та Служби судової охорони та розмістити наказ  на дошці оголошень суду.

9.Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

 

Голова суду                                                                      Олена ЧОРНЕНЬКА