flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнської акції «Урок справедливості»!

02 травня 2024, 14:02
Учні Путрівського академічного ліцею долучились до Всеукраїнської акції «Урок справедливості»!
#арссу #справедливці #«@» Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.
Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України.
26 квітня 2024 року учні 4-і класу під керівництвом Людмили Ходаківської прийняли участь у відкритому, пізнавально-практичному уроці справедливості, який відбувся в приміщенні Васильківського міськрайонного суду Київської області.
Зустрічали школярів працівники Служби судової охорони та розповіли про особливості своєї роботи.
Під час уроку, діти ознайомилися із тим як працює суд, дізналися про місію суду в суспільстві та мету судочинства.
Також, учні дізналися про професію судді. Велику зацікавленість учні виявили до процедури відбору на посаду судді та розпитували про те, які вимоги потрібно виконати для того, щоб працювати суддею.
Під час уроку, в залі судових засідань, відбулася інтерактивна гра-дискусія із переглядом анімаційних фільмів «Слон проти Жирафа», «Їжак проти Рака» та «Кінь проти Хом’яка» в ході якої діти висловлювали свої думки щодо розв’язання спорів між героями фільмів та спробували себе в ролі судді який вирішує справу.
В ході гри-дискусії, діти виявили кмітливість, спостережливість, увагу до деталей, об’єктивність та справжню справедливість до сторін які сперечалися.
По закінченні уроку молоді правознавці були зараховані до Всеукраїнського клубу справедливців та відмічені ексклюзивними наліпками клубу із зображеннями героїв фільмів, а класний керівник Людмила Ходаківська отримала диплом клубу та цікаву книгу із практичними задачами для їх вирішення.
Захід було здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».