flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для учнів

29 квітня 2024, 15:56

Цікавою, змістовною та корисною 26 квітня 2024 року був захід День відкритих дверей для учнів 9-Б, 10 класів опорний заклад освіти Богуславського навчально-виховного об’єднання «Ліцей №3-Мала академія наук» Богуславської міської ради Київської області до Богуславського районного суду. Керівник апарату суду Шрамко Л.В. ознайомила учнів з організацією діяльності суду в цілому та його складових: канцелярій з прийому громадян та звернення до виконання судових рішень, архіву.  Учні поспілкувалися з керівником архіву, секретарями судових засідань, суддею. Побували у залах судових засідань, де дізналися як проводяться та організовуються судові засідання, хто бере в них участь, як ухвалюються рішення. Також учні ознайомилися з організацією роботи архіву, роботою автоматизованої системи документообігу суду, Електронного суду, Єдиного Контакт-центру судової влади України, за допомогою якого відвідувачі суду можуть самостійно переглянути список справ, призначених до розгляду; отримати інформацію про стан розгляду справ; банківські реквізити для сплати судових витрат; здійснити електронний пошук справи за номером, датою призначення або за учасником процесу, учні були ознайомленні із сучасними технологіями проведення судових засідань в режимі відеоконференцій.

Дівчата та хлопці дізналися про специфіку роботи суддів і працівників апарату та зрозуміли, що робота юриста вимагає постійного навчання та підвищення власного рівня кваліфікації.

Дуже взаємно цікавим було спілкування учнів з суддею, оскільки рівень юридичних знань та активність молодих людей дозволило їм задавати багато питань, на які отримали не лише відповіді про суддівський, але й життєвий досвід, що є запорукою суддівської кар’єри.

Такі зустрічі в суді є досить корисними для виховання молодого покоління, висвітлюють роботу суду та спонукають молодь до вивчення права, набуття знань з юридичних питань, які стануть у пригоді в майбутньому.

 

 

Пресслужба суду