flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умови проведення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «В» - секретаря судових засідань Снятинського районного суду Івано-Франківської області

01 квітня 2021, 14:42

                                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          наказом Снятинського районного суду

                                                                          Івано-Франківської області 

                                                                          від 31.03.2021 року № 02-02/12

 

 

УМОВИ

проведення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «В» - секретаря судових засідань 

Снятинського районного суду Івано-Франківської області 

                        

 

 

Загальні умови

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посадові обов’язки

 

1. Здійснює судові виклики і повідомлення в справах, які знаходяться у провадженні судді; оформлює заявки до органів внутрішніх справ, адміністрації місць попереднього ув'язнення про доставку до суду затриманих та обвинувачених осіб, готує копії відповідних судових рішень.

2. Здійснює оформлення та розміщення списків справ, призначених до розгляду.

3. У разі постановлення ухвали про повернення позовної заяви про відмову у відкритті провадження у справі, про відмову у прийнятті, виготовляє ксерокопію цієї заяви та підшиває її до матеріалів справи.

 4. Здійснює підписку на користувача в автоматизованій системі документообігу суду на основі поданої заяви учасника про отримання процесуальних документів в електронному вигляді та відправці SMS-повісток.

Відправляє, роздруковує, долучає до матеріалів справи результати доставки SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження) з відповідного електронного реєстру автоматизованої системи документообігу суду.

5. На стадії провадження до судового розгляду, у разі проведення підготовчого судового засідання у цивільних справах, попереднього судового засідання в адміністративних справах, виконує доручення судді за наявності можливості врегулювання спору до судового розгляду або забезпечення правильного та швидкого вирішення справи.

6. На стадії підготовчого провадження, у разі проведення підготовчого судового засідання у кримінальному провадженні, здійснює: надсилання розпорядження про виклик присяжних (за необхідністю); викликає учасників кримінального провадження та інших осіб, які мають бути присутніми на судовому розгляді; оформляє та надсилає повідомлення про виклик захисника, перекладача; для відома та виконання копії ухвал про накладення арешту на майно обвинуваченого і зміну запобіжного заходу; до ОВС надсилає копії ухвал про ухилення обвинуваченого від суду та оголошення його розшуку; надсилає учасникам кримінального провадження повідомлення про зупинення провадження у справі; інформує сторони та інших учасників кримінального провадження про звернення до апеляційної інстанції з поданням для вирішення питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого; повідомляє адміністрацію місця ув’язнення обвинуваченого про перерахування його за відповідним судом апеляційної інстанції; невідкладно вручає (направляє) копії ухвал учасникам кримінального провадження про повернення прокурору обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, про закриття кримінального провадження, про відмову в затвердженні угоди, а також копію вироку, яким затверджено угоду.

7. Здійснюють своєчасне направлення справ на експертизи, контроль за своєчасним виконанням органами внутрішніх справ постанов суду про привід, а в разі невиконання готує відповідні нагадування.

8. Перевіряє наявність та з'ясовує причини відсутності осіб, яких було викликано до суду, і доповідає про це головуючому судді.

9. Здійснює перевірку осіб, які викликані в судове засідання, та зазначає на повістках час перебування в суді.

10. Забезпечує фіксування судового процесу (судового засідання) технічними засобами згідно з Інструкцією про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання), Інструкцією про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження).

11. Веде журнал судового засідання (протокол судового засідання) у справах, що знаходяться в провадженні судді.

12. У разі відсутності в судовому засіданні судового розпорядника виконує функції судового розпорядника, зокрема: оголошує про вхід і вихід суду та пропонує всім присутнім встати; виконує розпорядження головуючого про приведення до присяги свідка, перекладача, експерта; роздає особам, які є учасниками судового розгляду справи, пам’ятку про їхні права та обов’язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України.

13. Своєчасно вносить до автоматизованої системи документообігу суду достовірні відомості в межах наданих повноважень, відповідно до вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду, інформацію про рух судових справ та кримінальних проваджень, які перебувають у провадженні судді і не розглянуті по суті та забезпечує конфіденційність інформації, яка в ній міститься.

14. Ведення електронного табелю присяжних та складення довідок про виконання присяжним обов’язків у суді.

15. Щоквартально складає та подає до апеляційного суду в Івано-Франківській області  довідки по нерозглянутих цивільних справах понад 6 місяців, 1 та 2 роки.

16. Ознайомлює учасників справи з матеріалами справи, які знаходяться у відповідного судді.

17. Виготовляє копії судових рішень у справах, які знаходяться в провадженні судді.

18. Здійснює заходи щодо вручення копії вироку засудженому або виправданому відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, здійснює ознайомлення обвинуваченого під розпис покладених на нього обов’язків та роз’яснює наслідки їх невиконання в поряду ст. 179 КПК України.

19. Здійснює оформлення копій судових рішень та направлення сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі й фактично не були присутніми в судовому засіданні при розгляді справи відповідно до вимог процесуального законодавства.

20. Готує виконавчі листи у справах, за якими передбачено негайне виконання.

21. Оформлює матеріали судових справ та матеріали кримінального провадження, що перебувають у провадженні судді і здійснює передачу справ і кримінальних проваджень, розглянутих по суті, до канцелярії суду.

22. Виконує інші доручення судді, помічника судді, що стосуються організації розгляду судових справ, керівника апарату суду, – що стосуються питань організації роботи суду.

 

Умови оплати праці

1)      Посадовий оклад – 4440,00 грн.;

2)      надбавка до посадового окладу за ранг, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів»;

3)      надбавка до посадового окладу за вислугу років встановлюється відповідно до ст. 52 Закону України «Про державну службу»;

4)      надбавки, доплати та премії, відповідно до ст. 50, ст.52 Закону України «Про державну службу»;

надбавка за інтенсивність праці, відповідно до Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 № 15.

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстрокове призначення на посаду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перелік інформації, необхідної для участі в конкурсі, та строк її подання

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає конкурсній комісії через Єдиний портал вакансій державної служби таку інформацію:

1) заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 р. № 246, із змінами;

2) резюме за формою згідно з додатком 21 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 р. № 246, із змінами, в якому обов’язково зазначається така інформація:

- прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

- реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

- підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

- підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;

- відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);;

3) заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Подача додатків до заяви не є обов’язковою.

Якщо особою, яка бажає взяти участь у конкурсі, незалежно від обставин подано декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, її повторне подання не вимагається.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, яка підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатів тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

На електронні документи, що подаються для участі у конкурсі через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС, накладається кваліфікований електронний підпис кандидата.

Державні службовці державного органу, в якому проводиться конкурс, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у конкурсі.

      Строк надання інформації для участі у конкурсі, що подається через Єдиний портал вакансій державної служби -  до 17 год. 15 хв. 12 квітня 2021 року.

Додаткові (необов’язкові) документи

Заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 р. № 246, із змінами

Дата і час початку проведення тестування кандидатів.

 

Місце або спосіб проведення тестування.

 

Місце або спосіб проведення співбесіди (із зазначенням електронної платформи для комунікації дистанційно)

 19 квітня 2021 року о 10 год. 00 хв.

 

 

 

Снятинський  районний суд Івано-Франківської  області 

за адресою: 78300, м. Снятин  вул. Січових Стрільців, 56, Івано-Франківська область

(проведення тестування за фізичної присутності кандидата)

 

Снятинський  районний суд Івано-Франківської  області 

за адресою: 78300, м. Снятин  вул. Січових Стрільців, 56, Івано-Франківська область

 

(проведення співбесіди за фізичної присутності кандидата)

 

Учасникам конкурсу при собі необхідно мати паспорт громадянина України або інший документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Фесик Іванна Тарасівна

 

тел. +380683770103

 

inbox@sn.if.court.gov.ua

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

Вища освіта ступеня не нижче молодшого бакалавра або бакалавра за спеціальністю "Правознавство" або "Правоохоронна діяльність"

2

Досвід роботи

Без вимог до досвіду роботи

3

Володіння державною мовою

Вільне володіння державною мовою

 

4

 

Володіння іноземною мовою

Не обов’язково

Вимоги до компетентності

Вимога

Компоненти вимоги

1

Необхідні ділові якості

1) вміння працювати з документами;

2) вміння спілкуватися з людьми;

3) вміння планувати роботу з орієнтацією на досягнення кінцевого результату;

4) вміння вирішувати комплексні завдання;

5) вміння ефективно використовувати робочий час;

6) здатність вносити пропозиції щодо удосконалення роботи

2

Необхідні особистісні якості

1) відповідальність;

2) системність і самостійність в роботі;

3) уважність та зосередженість в роботі;

4) наполегливість;

5) ініціативність;

6) прагнення до самовдосконалення шляхом самоосвіти;

7) не конфліктність;

8) вміння знаходити вихід з складних ситуацій;

9) комунікабельність, вміння спілкуватися з людьми;

10) ввічливість

3

Цифрова грамотність

-      вміння використовувати комп’ютерні пристрої, базове офісне та спеціалізоване програмне забезпечення для ефективного виконання своїх посадових обов'язків;

-      вміння використовувати сервіси інтернету для ефективного пошуку потрібної інформації; вміння перевіряти надійність джерел і достовірність даних та інформації у цифровому середовищі;

-      здатність працювати з документами в різних цифрових форматах; зберігати, накопичувати, впорядковувати, архівувати цифрові ресурси та дані різних типів;

-      здатність уникати небезпек в цифровому середовищі, захищати особисті та конфіденційні дані;

-      вміння використовувати електронні реєстри, системи електронного документообігу та інші електронні урядові системи для обміну інформацією, для електронного листування в рамках своїх посадових обов'язків; вміння використовувати спільні онлайн календарі, сервіси для підготовки та спільного редагування документів, вміти користуватись кваліфікованим електронним підписом (КЕП);

-здатність використовувати відкриті цифрові ресурси для власного професійного розвитку.

 

Професійні знання

Вимога

Компоненти вимоги

1

Знання законодавства

Знання:

1)   Конституція України;

2)   Закон України «Про державну службу»;

3)   Закон України «Про запобігання корупції».

2

Знання законодавства у сфері

1)     Закон України  «Про судоустрій і статус суддів»;

2)Закон України «Про інформацію»;

3) Кримінальний процесуальний кодекс України;

4) Цивільний процесуальний кодекс України;

5) Кодекс адміністративного судочинства України;

6) Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 20.08.2019 року № 814, із змінами;

7) Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року № 30 (зі змінами та доповненнями);

8)Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання), затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 20.09.2012 № 108;

9)Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 15.11.2012  № 155;

Інші нормативно-правові акти відповідного професійного спрямування.