flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДОМАШНІЙ АРЕШТ ЯК ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ

27 вересня 2017, 15:35

26 вересня 2017 року слідчий суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Тураш В. А. розглянув клопотання слідчого СВ Долинського ВП НП  Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області у кримінальному провадженні від 23.09.2017 року про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо гр. Г., уродженця та жителя Долинського району Івано-Франківської області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

       Гр. Г., являючись працівником НГВУ «Долинанафтогаз», за попередньою домовленістю із невстановленими слідством службовими і матеріально-відповідальними особами НГВУ «Долинанафтогаз» вирішили вчинити заволодіння чужим майном, тобто вуглеводною сировиною (сирою нафтою) в кількості 1 м3,  яка їм була ввірена, спричинивши НГВУ «Долинанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» матеріальних збитків на суму близько 9 000 гривень.

         Гр. Г. свою вину у вчиненні вказаного злочину не визнав, про те, його вина у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення доведена зібраними матеріалами кримінального провадження: вилученими речовими доказами, протоколом огляду місця події, показами працівника УЗЕ, іншими матеріалами кримінального провадження. 

       Вивчивши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, заслухавши пояснення підозрюваного, думку учасників провадження, слідчий суддя застосував щодо підозрюваного гр. Г запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строк два місяці  з 26.09.2017 року по 26.11.2017 року включно, заборонив підозрюваному залишати своє постійне місце проживання в період часу з 22.00 годин  до 06.00 годин та поклав на нього такі обов'язки:

1) за викликом слідчого, прокурора або суду, в залежності від стадії кримінального провадження, прибувати для проведення слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій;

2) не відлучатися за межі Долинського району Івано-Франківської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання та  місця роботи.

         Підсумовуючи вищевикладене, потрібно зазначити, що домашній арешт- більш гуманний запобіжний захід, порівняно з триманням під вартою. Його застосування для більшості підозрюваних (обвинувачених) з урахуванням особливостей конкретного кримінального правопорушення надає можливість зберегти соціальні зв»язки й себе як особистість.