flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчинення незаконної рубки лісу — дорога справа з неприємними наслідками

22 вересня 2017, 14:14

    Осінньо-зимовий період змушує частину громадян задумуватися над тим, чим опалювати власні домівки. Особливо актуальне це питання тепер, коли ціни на газ стали вкрай непривабливими. Тому єдиним оптимальним шляхом вирішення цього питання є придбання дров. Це місцевий енергетичний ресурс і він найближчий у наших умовах. Проте громадяни вирішують цю проблему по-різному. Частина населення купує дрова законним шляхом, незважаючи на високу вартість. Але є ще одна категорія громадян, яка обирає свій шлях забезпечення дровами. Вони йдуть до лісу і самовільно пиляють дерева на дрова. Такий спосіб є злочинним.

    Так, 19.09.2017 Долинський районний суд Івано-Франківської області розглянув обвинувальний акт та додані до нього документи про обвинувачення гр. М., жителя с. Поляниця, Болехівської міської ради Івано-Франківської області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ст. 246 КК України, який без спеціального дозволу вчинив незаконну порубку п'яти сироростучих дерев породи "бук.

    В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, у вчиненому розкаявся, добровільно відшкодував завдану шкоду, просив суворо його не карати та застосувати щодо нього амністію.

    Суд визнав гр. М. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020,00 гривень. На підставі п. «в»  ст. 1  Закону України «Про амністію у 2016 році» суд звільнив гр. М. від відбуття призначеного йому покарання. Речові докази: лісопродукцію деревини породи "бук" залишив законному володільцю Долинському САЛГ.