flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Оголошення вироку щодо Бойко О.О

17 жовтня 2018, 15:05

16.10.2018 року Оріхівським районним судом Запорізької області повторно розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням Бойко О.О. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.
Зокрема, Бойко О.О. обвинувачувався в тому, що маючи об’єктивну можливість своєчасно виявити неповнолітнього пішохода, який та маючи при цьому технічну можливість уникнути наїзду на неї шляхом своєчасного застосування гальмування керованого ним мопеду за умови справності гальмівного приводу переднього колеса, який він сам навмисно і привів у неробочий стан, належних заходів не вжив, внаслідок чого вчинив наїзд на пішохода та заподіяв йому тяжкі тілесні ушкодження.
Дослідивши наявні у матеріалах кримінального провадження докази, суд прийшов до висновку, що внаслідок вкрай непрофесійного, поверхневого та необ’єктивного досудового розслідування, що іноді супроводжувалось грубими порушеннями вимог КПК України, стороною обвинувачення не доведено поза розумним сумнівом наявність в діях обвинуваченого Бойко О.О. складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.
Незважаючи на вжиті судом заходи для усунення недоліків, допущених під час досудового розслідування, встановити обставини, на підставі яких з’явилась би можливість зробити обґрунтований висновок про наявність в діях обвинуваченого Бойко О.О. порушень ПДР, що знаходяться в причинному зв’язку з подією даної ДТП, - не вдалось, і за згодою всіх учасників кримінального провадження всі можливості для встановлення цих обставин є вичерпаними
У зв’язку з чим Бойко О.О. був виправданий за недоведеністю в його діях складу злочину.