flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!

15 лютого 2021, 12:33

Відповідно до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається  Національним агентством.

Згідно підпункту ґ пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»  до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Ружинський районний суд Житомирської області нагадує про необхідність подання до 1 квітня 2021 року присяжними  електронної  декларації  особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік. Упродовж 7 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Тобто, якщо протягом 2020 року Ви брали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримали виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2021 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Увільнення протягом 2020 року від виконання обов’язків присяжного, не позбавляє присяжного від обов’язку подачі декларації.

Особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування і не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

ВАЖЛИВО!