flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Черговий користувач забороненого сайту "Одноклассники" поніс відповідальність

11 грудня 2023, 14:29

Коростенський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження відносно громадянки України, обвинуваченої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 436-2 КК України, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Обставини справи

З 2012 року обвинувачена Ш., бувши активним Інтернет-користувачем, особисто створила власну вебсторінку (акаунт) в соціальній мережі «Одноклассники», певно знаючи про  рішення Ради національної безпеки та оборони України про блокування доступу до даної мережі. Користуючись даною сторінкою вона поширювала матеріали, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації, розпочатої у 2014 році, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією.

Розгляд кримінального провадження

Під час розгляду справи обвинувачена повністю визнала свою винуватість в інкримінованих їй діяннях та щиро розкаялася. При визначенні міри покарання  судом враховано активне сприяння нею розкриттю злочину.

04.12.2023 року вироком Коростенського міськрайонного суду Житомирської області жінку визнано винуватою та призначено покарання у виді позбавлення волі на  строк  5 років без конфіскації майна з випробуванням строком на 2 роки.

    Таке покарання, за глибоким переконанням суду, буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченої та запобігання вчиненню нею нових кримінальних правопорушень та буде відповідати меті покарання.   

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом  30 днів з дня його проголошення.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили.

 

Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ

Коростенського міськрайонного суду Житомирської області

Ілона Захарова