flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За прославляння та виправдовування російської військової агресії в "Одноклассниках" - до відповідальності!

06 листопада 2023, 15:29

Коростенський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження відносно громадянина України, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 436-2 КК України, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Обставини справи

Починаючи приблизно з серпня 2013 року обвинувачений Т,. за допомогою програмного забезпечення з технологією "VPN", створив власний акаунт у соціальній мережі "Одноклассники", певно знаючи про  рішення Ради національної безпеки і оборони України про блокування доступу до даної мережі. Користуючись даною сторінкою чоловік ознайомлювався та поширював інформацію та відеоматеріали серед невизначеної кількості користувачів цієї мережі. 

05.02.2023, приблизно о 12 годині  обвинувачений, з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України, розмістив на сторінці свого облікового запису інформаційну статтю, у якій заперечувалася та виправдовувалася воєнна агресія російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, та поширив її невизначеному колу осіб - користувачів даної мережі.

Розгляд кримінального провадження

Під час розгляду справи обвинувачений повністю визнав свою винуватість в інкримінованих йому діяннях та щиро розкаявся. При визначенні міри покарання  судом враховано активне сприяння чоловіком розкриттю злочину.

03.11.2023 року вироком Коростенського міськрайонного суду Житомирської області коростенця визнано винуватим та призначено йому  покарання у виді позбавлення волі на  строк  5 років без конфіскації майна з випробуванням строком на 2 роки.

    Таке покарання, за глибоким переконанням суду, буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та запобігання вчиненню ним нових кримінальних правопорушень та буде відповідати меті покарання.   

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом  30 днів з дня його проголошення.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили.

 

Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ

Коростенського міськрайонного суду Житомирської області

Ілона Захарова