flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінарське заняття з працівниками апарату суду

05 лютого 2021, 10:19

04 лютого 2021 року відбулося семінарське заняття, яке провів керівник апарату Ємільчинського районного суду Садурський О.С., на порядок денний було винесено два питання, а саме : розгляд листа Уповноваженого із захисту державної мови від 18.01.2021 року № 62/5-01/21-І та розгляд Рекомендацій Уповноваженого із захисту державної мови щодо норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Керівник апарата суду ознайомив присутніх із змістом листа Уповноваженого із захисту державної мови від 18 січня 2021 року № 62/5-01/21-І та повідомив, що  16 липня 2019 року набрав чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (далі - Закон). Відповідно до частини першої статті 49 зазначеного Закону з метою сприяння функціонування української мови як державної у визначений Законом сферах суспільного життя на всій території України діє Уповноважений із захисту державної мови.

 Завданнями Уповноваженого є захист української мови як державної, а також захист права громадян України на отримання державною мовою інформації та послуг у сферах суспільного життя, визначених Законом, усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою.

Пунктом 2 частини першої статті 53 Закону передбачено, що Уповноважений надає висновки та рекомендації органам державної влади та органам місцевого самоврядування щодо застосування державної мови в їх діяльності.

Крім того, керівник апарату суду ознайомив учасників семінару з положеннями Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та довів до відома присутніх «Рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та наголосив на необхідності неухильного дотримання вимог даного Закону.