flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Випив - за кермо не сідай!

16 січня 2024, 10:03

 

У 2023 році Брусилівським районним судом Житомирської області  розглянуто   126 справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

            Зокрема, 106 справ розглянуто з винесення постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді накладення штрафу,19 справ закрито, 1 справа розглянута щодо неповнолітнього, щодо якого  застосовано заходи впливу, передбачені статтею 24-1 КУпАП.

            Загальна сума накладеного штрафу становить 3281578 гривень, з них сплачено добровільно 763147 гривень на користь держави.

           Нагадую, зменшення шкоди від алкоголю в дорожньому русі є загальною справою всіх і кожного. Кожен несе індивідуальну відповідальність за вживання алкоголю та за те, щоб рух був безпечним. Самостійне керування кількістю спожитого алкоголю і передбачення необхідності руху є для кожного найважливішою справою у боротьбі за зниження нещасних випадків, заподіюваних вживанням алкоголю наслідків.

           Випив - за кермо не сідай!

 

                                                                                                          Пресслужба суду