flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Томаківському районному суді Дніпропетровської області пройшов черговий «День відкритих дверей» приурочений до Всеукраїнського тижня права.

29 листопада 2019, 15:30

     У Томаківському районному суді Дніпропетровської області пройшов черговий «День відкритих дверей» приурочений до Всеукраїнського тижня права.

 

     Цього дня — 29 листопада, до нас завітали виховані, кмітливі та допитливі учні 9-Б класу Томаківської ЗОШ I-III ступенів №2 в супроводі вчителя історії та правознавства — Стельмах Людмили Іванівни та соціального педагога — Федоришиної Ірини Іванівни.

  

Школярі побували на невеличкій ознайомчій екскурсії приміщенням суду, ознайомилися з роботою суддів та працівників апарату суду, мали змогу оглянути робочі кабінети, зали судових засідань, конвойні приміщення.

Заступник керівника апарату суду, в.о. прес-секретаря суду Кірова О.Є. ознайомила дітей з системою судоустрою, правилами поведінки в суді, кримінальною відповідальністю неповнолітніх, провела лекцію на тему “Алкоголь. На лаві підсудних” та разом з головним спеціалістом Балаком О.І. відповіла на низку запитань, які цікавили дев'ятикласників, а також влаштувала перегляд мультфільму для дітей на правову тематику «Кінь проти Хом'яка». Цей мультфільм було створено ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» з метою ознайомлення дітей шкільного віку із роллю суду в суспільстві та ідеєю справедливості.

  

Під час відвідин суду підлітки поводили себе дисципліновано, задавали цікаві, обдумані, обґрунтовані та логічні запитання.

Захід пройшов цікаво, весело, пізнавально, та залишив після себе позитивні емоції та гарний настрій, усі учасники дуже добре і плідно провели відведений час, після чого зробили фото на згадку та домовилися про наступні зустрічі, але вже в трохи іншому форматі.

                                                                                                                               

                                                                                                                                                                       За повідомленням прес-служби суду