flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо закінчення повноважень судді

10 червня 2021, 13:33

На даний час у штаті Васильківського районного суду Дніпропетровської області два судді, з них повноваження здійснювати правосуддя має лише суддя Битяк І.Г.

У зв’язку з закінченням у Битяка Ігоря Григоровича п’ятирічного строку повноважень судді 23 вересня 2021 року, з 26 липня 2021 року:

  • судові справи судді Битяк І.Г. не розподілятимуться відповідно до  Положення про автоматизовану систему документообігу суду.
  • канцелярія суду продовжує здійснювати прийом та реєстрацію заяв, позовних заяв, матеріалів і клопотань, обвинувальних актів. Однак, здійснити автоматизований розподіл та передати справи на розгляд суду  не можливо у зв'язку з відсутністю повноважень суддів.
  • цивільні та адміністративні справи будуть зберігатися у канцелярії суду до часу, коли відпадуть відповідні обставини.

Однак, слід зауважити, що плин процесуальних строків, в тому числі строку позовної давності, не зупиняється через відсутність суддів у суді.

Підставою переривання строку позовної давності залишається звернення до суду із позовною заявою. Тому, відсутність суддів, які мають повноваження здійснювати правосуддя, не є перешкодою для звернення до суду для захисту своїх прав та інтересів.

  • Кримінальні провадження, клопотання слідчих органів, справи про адміністративні правопорушення та інші матеріали будуть направлятися до Дніпровського апеляційного суду для вирішення питання про їх розгляд в  інших судах  області.

 

За повідомленням прес-служби суду