flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сайті РСУ оприлюднено рішення "Про необхідність викладення Положення про АСДС в новій єдиній чинній редакції"

30 квітня 2024, 13:29

    На сайті Ради суддів України оприлюднено рішення "Про необхідність викладення Положення про автоматизовану систему документообігу суду (АСДС) в новій єдиній чинній редакції".

Необхідність в розробці нової редакції Положення про АСДС виникла через "різночитання" судами пунктів Положення, які викликають цілий ряд питань щодо регулювання порядку передачі судових справ (заяв, клопотань, скарг) раніше визначеному судді (головуючому судді, судді-доповідачу), колегії суддів, палаті або об'єднаній палаті.

Рада суддів України вважає, що ситуація, за якої порядок функціонування автоматизованої системи документообігу в судах визначається Положенням, норми якого діють у різних редакціях із певними правилами набранняними чинності та застосування їх із численними змінами та доповненнями до них, не сприяє чіткій правовій визначеності.

Тому, з метою врегулювання технічних та організаційних питань, забезпечення автоматизованої взаємодії Положення про автоматизовану систему документообігу суду та модулів ЄСІТС, їх однакового розуміння та застосування судами відповідних норм, Рада суддів України прийшла до висновку про необхідність викладення Положення про автоматизовану систему документообігу суду в новій єдиній чинній редакції.

З метою напрацювання проєкта Положення про автоматизовану систему документообігу суду в новій єдиній чинній редакції Рада суддів України вирішила утворити робочу групу у складі представників Ради суддів України, Вищої ради правосуддя (за згодою), Державної судової адміністрації України (за згодою) та інших зацікавлених осіб й доручила Голові Ради суддів України Богдану Монічу затвердити персональний склад робочої групи з урахуванням пропозицій, що надійдуть. 

З рішенням Ради суддів України № 10 від 26.04.24 року можна ознайомитись на сайті РСУ за посиланням: https://is.gd/SR673H 

Рада суддів України