flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За хабар у 10 тисяч гривень високопосадовців Держаудитслужби взято під варту

23 жовтня 2017, 10:00

20 жовтня 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП у Вінницькій області про застосування запобіжного заходу щодо високопосадовців Держаудитслужби, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (одержання хабара), ч. 3 ст. 369 (давання хабара)  КК України.

Згідно з розгляду клопотання, суд ухвалив застосувати до двох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах досудового розслідування, строком на 60 днів з моменту затримання. Крім того, у відповідності до чинного законодавства, Вінницьким міський судом Вінницької області до кожного підозрюваного було визначено розмір застави в сумі 134720 гривень, у разі внесення якої на депозитний рахунок ТУ ДСА у Вінницькій області правопорушники будуть зобов`язані виконувати обов’язки, передбачені пунктами 1-3 ч.5 ст. 194 КПК України.

Нагадаємо, що за результатами проведення спеціальної операції  було викрито та затримано осіб, які займають керівні посади в Держаудитслужбі України та структурному підрозділі цієї служби у Вінницькії області. Зокрема, 18 жовтня 2017 року, зафіксовано факт надання 10 тисяч гривень неправомірної вигоди одним з керівників Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області та одержання цієї суми коштів керівником управління внутрішнього аудиту Державної аудиторської служби України за лояльне ставлення під час перевірки та нереагування на виявлені у роботі підрозділу аудитслужби у Вінницькому регіоні недоліки.

Наразі триває слідство.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області