flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОБАЦІЯ-МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЗМІН

29 квітня 2024, 16:26

29 квітня 2024 року   помічник судді Теплицького районного суду Бевз Іванна Романівна  взяла участь у робочі зустрічі проведеною Гайсинським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області .

28 березня 2024 року,набув чинності Закон України № 3342-ІХ «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального процесуального кодексів України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань» та запровадження в Україні нового виду кримінального покарання - пробаційний нагляд.

Пробаційний нагляд полягає в обмеженні прав і свобод засудженого,визначених законом і встановлених вироком суду, із застосуванням наглядових та соціально-виховних  заходів без ізоляції від суспільства. Пробаційний нагляд окремий вид покарання. який виконує уповноважений орган з питань пробації.

Під час робочої зустрічі обговорено порядок виконання пробаційного нагляду, обчислення строку покарання, обов`язки які покладаються на засудженого до покарання у виді пробаційного нагляду та наслідки ухилення від відбування покарання пробаційного нагляду.

Також обговорено шляхи подальшої співпраці.