flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нарада з керівниками апаратів місцевих загальних суддів з питань забезпечення діяльності судів

15 листопада 2013, 10:50

  З метою підвищення ефективності діяльності місцевих загальних суддів 31 жовтня 2013 року Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Вінницькій області було проведено нараду з керівниками апаратів місцевих загальних суддів з питань діяльності судів. Від Піщанського районного суду Вінницької області участь в нараді взяла керівник апарату Трач Т. В.

Так, в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області з доповіддю про стан фінансування суддів в 2013 році та оплату праці працівників апаратів суддів виступив начальник ТУДСА у Вінницькій області В. В. Білик.

Загальні питання організації роботи апарату суду та інформаційно-технічного забезпечення судів висвітлив заступник начальника ТУ ДСА у Вінницькій області Кислиця О. С.

Начальник відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності Ліщишина В. М. виступила на тему здійснення організаційного забезпечення ведення планово-фінансової та бухгалтерської роботи, яка також порушила питання проведення в судах інвентаризації та подання фінансових звітів

До відома присутніх завідуючою сектором фінансового забезпечення діяльності суддів, судової статистики та інформаційних технологій Колодько Н. С. було доведено інформацію про організацію роботи з КП «Д-3» та якість складання звітності про роботу суду.

З доповіддю про аналіз звернень громадян, що надійшли до територіального управління, причини їх виникнення виступив завідуючий юридичним сектором Чернецький Р. В., який також розповів про роботу із запитами на отримання публічної інформації.

Керівники апаратів також заслухали і взяли до відома інформацію про ведення кадрової роботи в місцевих загальних судах, забезпечення проведення атестації державних службовців та забезпечення дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», з якою виступив головний спеціаліст відділу кадрової роботи Пащенко І.І.

Про стан підготовки господарських договорів, здійснення заходів щодо забезпечення належного матеріально-технічного забезпечення судів, та про організацію роботи служби судових розпорядників проінформувала  завідуюча сектором матеріально-технічного забезпечення , організації діяльності служби судових розпорядників Луговіна І. В.

Про порядок оформлення документації на виконання ремонтно-будівельних робіт учасниками наради розповів директор вінницької філії державного підприємства «судовий Будівельно-експертний центр» Шлінчук П. І.

Менеджер із соціальної роботи ВРПС «Соціальний прогрес» Білоус Т. М. підбила результати діяльності профспілки «Соціальний прогрес», та окреслила перспективи розвитку.

На завершення між учасниками наради було проведено діалог у форматі : «Питання - відповіді», під час якого всі бажаючі мали можливість задати нагальні питання, які потребують вирішення та отримати від керівництва ТУ ДСУ у Вінницькій області повні та вичерпні відповіді.

За результатами наради керівникам апаратів місцевих загальних суддів територіальним управлінням Державної судової адміністрації у Вінницькій області було надіслано протокольне доручення з метою покращення організації роботи суддів, відповідно до якого керівники апаратів місцевих загальних суддів повинні:

-          забезпечити дотримання лімітів використання енергоносіїв;

-          забезпечити вчасне виконання доручень територіального управління;

-          провести інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей;

-          провести звірку з постачальниками комунальних послуг та енергоносіїв;

-          заборонити головним спеціалістам з інформаційних технологій надавати від свого імені відповіді на листи, що адресовані голові суду та керівнику апарату;

-          провести з працівниками апарату навчання щодо дотримання етичних норм поведінки відповідно до ЗУ «Про державну службу», загальних правил поведінки державних службовців та правил поведінки працівників;

-          забезпечити отримання у постачальників матеріальних цінностей, що були закуплені для судів;

-          провести навчання із судовими розпорядниками.

На виконання доручення ТУ ДСА у Вінницькій області, Піщанським районним судом Вінницької області станом на 20 листопада 2013 року було проведені та вжиті наступні заходи:

1)      Відповідно до наказу ТУ ДСА у Вінницькій області № 18 від 08 квітня 2013 року, наказом голови Піщанського районного суду № 26-г від 15 квітня 2013 року, затверджено ліміти споживання на 2013 рік теплової, електричної енергії, водопостачання, водовідведення та вивіз сухого сміття в натуральних показниках.

2)      Проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей в Піщанському районному суді з метою перевірки фактичної наявності матеріальних цінностей та відповідно до графіку проведено звірку з ТУ ДСА України у Вінницькій області.

3)       Проведено бесіду з головним спеціалістом з інформаційних технологій з приводу отримання та відправки листів електронною поштою, адресованих голові суду та керівнику апарату.

4)      Проведено навчання  з судовим розпорядником щодо вивчення наказу ДСА України від 14 липня 2011 року № 112 «Про затвердження Положення про службу судових розпорядників та організацію їх роботи».

5)      Проведено навчання з працівниками апарату Піщанського районного суду з питань дотримання етичних норм поведінки відповідно до Закону України «Про державну службу».