flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання запобігання та протидії корупції у судовій владі

00 0000, 00:00

Помічник судді Піщанського  районного суду Вінницької області Марина Осадчук взяла участь у всеукраїнському семінарі для помічників суддів та працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду “Актуальні питання запобігання та протидії корупції в Україні. Правове регулювання конфлікту інтересів та забезпечення доброчесності”, який проводився 28 лютого 2023 року Національною  школою суддів України.

До проведення навчального заходу було залучено фахівців-експертів з антикорупційного законодавства: доцента, директора Академії фінансового моніторингу Ростислава МАРЧУКА, начальницю відділу запобігання та виявлення корупції Верховного Суду Оксану КОМАР, начальника юридичного відділу, уповноваженого з питань запобігання та протидії корупції Національної школи суддів України Олександра ПЕЛИХА.

Серед тем, що виносилися спікерами на обговорення були:

– Актуальні питання запобігання та протидії корупції у судовій владі;

– Правове регулювання конфлікту інтересів та забезпечення доброчесності у сфері правосуддя. Законодавчі обмеження для суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України “Про запобігання корупції”. Відповідальність за порушення антикорупційного законодавства;

– Державна антикорупційна програма на 2023-2025 роки. Зауваження та пропозиції у сфері правосуддя. Забезпечення гарантій незалежності судової влади. Головні аспекти її реалізації у боротьбі з корупцією згідно із вимогами Європейського Союзу.

  

Джерело:Національна школа суддів України