flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

07 червня 2013, 16:15

 День відкритих дверей

 

07 червня 2013 у Вінницькому районному суді Вінницької області проведено День відкритих дверей  з метою  інформування  громадськості про судову систему України та зокрема, роботу Вінницького районного суду Вінницької області, а також підвищення правової освіти населення,  покращення обізнаності громадян з судовими процедурами, судовою системою України в цілому, підвищення відкритості та прозорості роботи суду, а в кінцевому результаті побудови довіри громадян до правосуддя.

На захід були запрошені  студенти 1-го та 3-го курсу факультету «Правознавство» та викладач Ставнича Наталя Олександрівна  коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту.

Студентів та викладача  коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту  які завітали на захід, зустрів старший судовий розпорядник Кобернюк Олександр Георгійович.

 Старший судовий  розпорядник  Кобернюк Олександр Георгійович  провів інструктаж із правил поведінки відвідувачів у приміщенні Вінницького  районного суду і гостей запросили пройти до зали судових засідань №3 на першому поверсі, де перед відвідувачами виступили  в.о голови Вінницького районного суду Гриценко Ірина Григорівна, та керівник апарату Слободянюк Світлана Степанівна.

 Відвідувачів ознайомили з історією суду, порядком реєстрації поданих до суду документів, з  процедурою автоматичного розподілу справ та матеріалів між суддями за допомогою комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів». Надано інформацію про те, що   автоматичний розподіл справ та матеріалів, який  запроваджено з 1 січня 2011 року, забезпечує об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями з додержанням принципів черговості, рівної кількості справ для кожного судді.    

Студентам розповіли про  Правила поведінки працівника суду,  якими керуються в своїй роботі  працівники суду. На запитання студентів надано інформацію про  порядок  проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців  в суді.

Пояснюючи мету проведення «Дня відкритих дверей»,  Ірина Григорівна Гриценко зауважила, що нині населення мало знає про роботу судів, тому такі просвітницькі заходи ще більше сприятимуть обізнаності громадян з судовими процедурами та підвищенню рівня довіри до  суду.

Приємно, що  студенти  виявили неабияку зацікавленість таким заходом, а викладач висловила побажання, щоб і  в подальшому організовувались  подібні заходи.

 

Керівник апарату Вінницького районного суду                С.С.Слободянюк