flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Вінницькому районному суді Вінницької області

05 березня 2013, 15:26

 

Вінницький районний суд Вінницької області на виконання заходів, передбачених планом роботи суду на 1-е півріччя 2013 року провів аналіз розглянутих кримінальних справ за 2012 рік та встановив, що серед   осіб, які вчиняли злочини - 6% осіб становлять   неповнолітні особи.
 Це свідчить про недостатню профілактичну роботу з боку навчально-виховних закладів, з боку сім’ї, з боку органів влади та правоохоронних органів.
З метою запобігання скоєння злочинів неповнолітніми особами та з метою виховання у дітей та підлітків поваги до судової та виконавчої влади, формування знань про їхні права та їх захист, інформування про функціонування судової системи загалом, Вінницьким районним судом Вінницької області   27 лютого 2013 року було проведено День відкритих дверей, на які були запрошені учні 10-А класу та учні 10-Б класу   ЗШ №5 Вінницької міської Ради.
Оголошення про День відкритих дверей у суді було підготовлено та розміщено  на дошці оголошень суду, судом своєчасно були надіслані листи-запрошення на адресу директора ЗШ №5 Вінницької міської ради Мотрич Віти Вікторівни.
27 лютого 2013 року учнів ЗШ №5 Вінницької міської ради в супроводі вчителя правознавства Пігуляк Наталі Вікторівни, які завітали на захід, зустрів старший судовий розпорядник Кобернюк Олександр Георгійович, який провів інструктаж із правил поведінки відвідувачів у приміщенні Вінницького районного суду, і гостей запросили пройти до зали судових засідань №3 на першому поверсі, де перед відвідувачами виступили:
 -в.о. голови Вінницького районного суду Гриценко Ірина Григорівна,
- керівник апарату Вінницького районного суду Слободянюк Світлана Степанівна.
Керівник апарату суду Слободянюк С.С. ознайомила запрошених з історією суду, надала інформацію про структуру суду, про порядок ведення діловодства в суді за допомогою комп’ютерною програми Д-3.
Оскільки запрошені учні вже є майже випускниками школи, то їх було проінформовано про вимоги до претендентів на заняття вакантної посади працівників апарату суду з метою формування у них визначеності з обранням майбутньої професії.
В.о. голови Вінницького районного суду Гриценко І.Г. звернула увагу учнів на їх поведінку в суспільному житті, на те, що їх поведінка не повинна відхилятися від моральних та правових норм і не стати злочинною.
Для кращого засвоєння наданої інформації учні мали можливість бути присутніми в судовому засіданні при розгляді кримінальної справи під головуванням Гриценко І.Г., де серед підсудних були і неповнолітні особи.
Усі роз’яснення  надавались з метою попередження в учнів анти суспільної поведінки, аморальних вчинків та з метою підвищення правової культури у дітей.
Приємно, що запрошені учні та вчитель правознавства ЗШ №5 Вінницької міської ради Пігуляк Н.В. виявили зацікавленість таким заходом, і висловили свою подяку організаторам даного заходу з надією на те, що  і  в подальшому судом будуть організовуватись подібні заходи.
  
 

Керівник апарату Вінницького районного суду                              С.С.Слободянюк