flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вінницькому районному суді - день відкритих дверей

25 листопада 2011, 17:28
День відкритих дверей у Вінницькому районному суді Вінницької області проводився відповідно до графіку 25 листопада 2011 року з метою інформування  громадськості про роботу суду, а також підвищення правової освіти населення,  покращення обізнаності громадян з судовими процедурами, судовою системою України в цілому, підвищення відкритості та прозорості роботи суду, а в кінцевому результаті побудови довіри громадян до правосуддя.
          На захід були запрошені студенти та викладачі коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту та жителі Вінницького району.
          Оголошення про день відкритих дверей у суді було підготовлено та вивішено на видному місці - на дошці оголошень.
          Не зважаючи на велику кількість справ, що перебуває на розгляді в суді, присутністю на роботі лише 4-х суддів , замість 7, ( так як 3 посади судді – вакантні), нам вдалося провести захід, донести корисну інформацію до відвідувачів та наблизитися ще на один крок до мети подібних заходів – підвищення правої освіти населення.
          Студентів та викладачів коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, жителів Вінницького району, які завітали на захід, зустріла керівник апарату - Світлана Степанівна Слободянюк.
           Старший судовий розпорядник Кобернюк Олександр Георгійович провів інструктаж із правил поведінки відвідувачів у приміщенні Вінницького районного суду і гостей запросили пройти до зали судових засідань №3 на першому поверсі, де перед відвідувачами виступили голова Вінницького районного суду Гриценко Ірина Григорівна, та керівник апарату Слободянюк Світлана Степанівна.
           Відвідувачів ознайомили з історією суду, порядком реєстрації поданих до суду документів, з процедурою автоматичного розподілу справ та матеріалів між суддями за допомогою комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів». Надано інформацію про те, що автоматичний розподіл справ та матеріалів, який запроваджено з 1 січня 2011 року, забезпечує об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями з додержанням принципів черговості, рівної кількості справ для кожного судді. 
          Відвідувачі ознайомились з роботою усіх працівників районного суду: секретарів судових засідань, помічників суддів, головного спеціаліста з інформаційних технологій. Мали можливість побувати в залах судових засідань з розгляду цивільних та кримінальних справ, в службових кабінетах.
          Відвідувачам була надана інформація про можливість звернення до апеляційних та касаційних інстанцій, про можливість отримання виконавчого листа, після набрання рішенням законної сили і т. п.
          Студентам була надана інформація про веб-портал «Судова влада України» та веб сайт Вінницького районного суду Вінницької області, де можна знайти корисну інформацію про судову систему України, реквізити для сплати судового збору , нормативно-правові акти, електронні копії судових рішень скерованих до Єдиного державного реєстру судових рішень, загалом інформацію про роботу суду.
          Студентам розповіли про Правила поведінки працівника суду, якими керуються в своїй роботі працівники суду. На запитання студентів надано інформацію про порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців в суді.
         Пояснюючи мету проведення «Дня відкритих дверей», Ірина Григорівна Гриценко зауважила, що нині населення мало знає про роботу судів, тому такі просвітницькі заходи ще більше сприятимуть обізнаності громадян з судовими процедурами та підвищенню рівня довіри до суду.
          Приємно, що студенти виявили неабияку зацікавленість таким заходом, а викладачі висловили побажання керівництву суду і в подальшому організовувати подібні заходи.
 
Керівник апарату   Світлана Слободянюк