flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УЗАГАЛЬНЕННЯ Здійснення судочинства Барським районним судом Вінницької області

25 липня 2013, 08:57

                                                                УЗАГАЛЬНЕННЯ

         Здійснення  судочинства Барським районним судом Вінницької        області

 

 

      1.       Дотримання вимог ст.ст.201-203 Цивільно-процесуального Кодексу України з наведеням прикладів порушення строків та підстави зупинення провадження  у справах.

 

                  Так під головуванням судді Хлопецьким О.С. станом на 22.05.2013 року зупиненно провадження у справах за позовом юридична особа» до гр.Х. про звернення стягнення. Справу зупиненно до вирішення іншої справи за позовом гр.Х. до «юридична особа» про визнання дій відповідача незаконними. З даних підстав зупинення провадження у справі також зупиненно справу за позовом гр.М. до «юридична особа», гр.Б., гр.Т. про стягнення майнового паю, дану справу зупиненно до вирішення іншої справи за позовом гр.М. про скасування ліквідації «юридична особа».

                 З підстав п.5ч.1 ст. 202 Цивільно-процесуального Кодексу України зупинено провадження по справі за позовом гр.М. до гр.Н. про захист прав на землю. Справу зупиненно у зв’язку з призначенням судово-технічної  експертизи. З цих самих підстав зупиненні справи   за позовом гр.Г. до «юридична особа» про визнання недійсним договору оренди землі,  за позовом гр.Я. до «юридична особа» про визнання недійсним договору оренди землі, за позовом гр.К. до «юридична особа» про визнання недійсним договору оренди землі, гр.М. до «юридична особа» про визнання недійсним договору оренди землі, за позовом гр.Т. до «юридична особа» про визнання недійсним договору оренди землі, за позовом гр.М. до «юридична особа» про визнання недійсним договору орненди землі., за позовом гр.Б. до «юридична особа» про визнання недійсним договору оренди землі. Данні справи зупинення у зв’язку з призначенням судово-почеркознавчої експертизи.

   Також найбільш пошириними підставами для зупинення провадження у справі суддею Хлопецьким О.С. застосовувались такі підстави як надання сторонам у справі строку для приминення.

 

2. Обґрунтованість залишення позовів без розгляду та закриття провадження у справах, що перебували у провадженні судді Барського районного суду Вінницької області Хлопецький О.С..

  

Найбільш поширеною підставою залишення заяви без розгляду  є  подання заяви позивачем про залишення позову без розгляду (п. 5 ч. 1 ст. 207 Цивільно-процесуального Кодексу України)

   Так ухвалою суду 01.04.2013 року залишено без розгляду позовну заяву гр.Д. до гр.Д. про розірвання шлюбу, оскільки позивачка надала суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду. Згідно п. 5 ч. 1 ст. 207 Цивільно-процесуального Кодексу України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо заявник подав заяву про залишення заяви без розгляду.

    Також були такі підстави закриття провадження у справах наприклад справа  за позовом гр.З. до гр.Г. про позбавлення батьківських прав . Справу залишено без розгляду у зв’язку з повторною неявкою позивача (207 ч.1. п.3).

     Найбільш поширини підставами закриття провадження у справі є укладання мирової угоди. (ст.205 ч.1 п.4)

     Так наприклад справа за позовом гр.Б. до гр.Г. про стягнення боргу за договором позики. По данній справі сторони подали мирову угоду. У зв’эязку з цих підстав суд , виніс ухвалу про закриття провадження у справі.

 

 

 

 

 

     Суддя Барського районного суду                                                 О.С.Хлопецький