Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатці, слідкуйте за телефонами: апеляційний суд надсилає повістки у вигляді SMS

11 вересня 2017, 13:11

Видання: uzhgorod.net.ua
Номер видання: 11 вересня 2017 року 
Автор: Прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області

 

Судова повістка у вигляді SMS - доступно, зручно, просто!

 

За шість місяців 2017 року  Апеляційний суд Закарпатської області надіслав краянам – учасникам судового процесу 456 SMS - повісток в електронному вигляді ( 2 498 SMS - повідомлень). Між тим, 56 електронних повісток адресатам не доставлено через різні причини (тимчасова недоступність абонента, некоректне написання номера телефону тощо). Якщо порівнювати з торішнім аналогічним періодом, нині закарпатці більш активно користуються даною послугою.

Послуга  SMS – повістка стала доступною ще чотири роки тому. За допомогою повісток в електронному вигляді учасники судового процесу мають можливість своєчасно й оперативно дізнатися про час, дату і місце розгляду справи у суді. Ба більше, інформування громадян у такий спосіб сприяє  ефективній реалізації їх права на захист, а також економії коштів, призначених на забезпечення правосуддя.

Принагідно нагадуємо, якщо учасники судового процесу бажають скористатися цією послугою, для початку необхідно подати до суду відповідну заяву про намір отримати судову повістку за допомогою SMS - повідомлення по конкретній справі та номер мобільного, на який надсилатиметься повістка. Форму заявки можна оформити безпосередньо у суді, або ж роздрукувати її текст з офіційного веб-сайту Апеляційного суду краю : http://zka.court.gov.ua/sud0790/gromadyanam/zrazokzaivu/Zaiva_sms.